Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kara kaplumbağam ısırıyor!!!
arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. 6 aydır bizimle olan, 5 yaş civarındaki kara kaplumbağam yaklaşık 1 hafta önce eşimi ısırdı:) şimdi de sürekli parmaklarımızı ısırmaya çalışıyor. bunun nedeni nedir ve ne yapmamız gerekir?
merhaba, bizimkine yemeğini ellerimle yedirmeye alıştırmıştım, sonrasında elimde hep yemek varmış gibi düşünüp yemek olmasa da ıssırmaya yelteniyor... eğer elinizle yemek hazırlıyorsanız elinize sinen yemek kokusundan da ıssırıyor olabilir... bence tabi:)
Hiç birşey yapmayın çünkü doğal hareketleri böyle. Benim kara kaplumbağalarım da eğer parmağımı uzatırsam ısırmaya çalışırlar , çünkü yemleri o parmakla geliyor ve onlar bunu biliyor. Yere serbest bıraktığımda hemen ayağıma da gelirlerdi , hatta bir keresinde ısırmışlardı bile. Şu an ayağa yönelmeleri bitti ama el parmaklarım hala onlar için ısırılması gereken bir mama. Fakat mesela sera kuru mamayı usturuplu tutarak uzatırsam nazikçe sadece mamayı alıyorlar. Yani parmağı ısırmaları o tür bir ısırma değil yemlenme dürtüsü.
Tabi bunlaru yazarken sizi kaplumbağanın ısırma hareketini görmeden kendi tecrübe ve mantık çercevem içinde yazdım. Savunma amaçlı bir hareket mi yapıyor , bilemiyorum
Selamlar. Ben de 6 ay önce size gelmeden evvel nerede yaşadıklarını soracaktım.