Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

KUŞLAR BİTLENİNCE...

SAYIN ARKADAŞLAR BEN 9 YAŞIMDAN BERİ ÜRETİCİLİK YAPIYORUM VE ŞİMDİ ASKER DÖNÜŞÜ PET SHOP SAHİBİYİM AYRICA ÜRETİMİME DEVAM EDİYORUM BENİM KUŞLARDA BİT VAR VE BEN BAYER İN BOLFO ADLI İLACINI KULLANDIM AMA 1 DEFALIK KAYBOLDULAR ŞİMDİ YİNE ÇIKTILAR VE BİR ÇOK YAVRU KAYBIM VAR GENELDE ÖLEN YAVRULARIMIN KURSAĞI YEM DOLU YALNIZ GÖĞÜS KEMİKLERİ DIŞARDA YANİ KURUMUŞ GİBİLER SİZCE KENELERDENMİDİR? CVPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞKLER...

img

kaplan21

16 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bit için eczanelerde de satılan sarı metal kutuda TOX isimli toz ilacı tavsiye ederim. göğüs kemiklerinin çıkık olmasıyla ilgili de arama motorundan KURULUK HASTALIĞI ile ilgili bilgilere bakabilirsin...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evvela geçmiş olsun dostum bit genel bir sorun olarak karşımıza zaman zaman çıkıyor ,yavrular kursakları dolu vaziyette ölüyorlarsa sebep bitten ziyade enfeksiyonu akla getiriyor ,tüm temizlik kurallarına uyarak(özellikle dışkı ile dolan yuvalıklara mutlaka talaş ser ve yuvalıklarında havalandırma deliklerin yoksa (örneğin benim yuvalıklarda aşağı yukarı bir tornavida genişliğinde 10 adet havalandırma deliği vardır)mutlaka bunları açmalısın kuru ortamda mikroıorganizma gelişimi azalır bulaş azalır ,yavruların büyük ihtimal sulu dışkılar çıkarıyor ve tüm vücutları dışkıya batıyordur ve bu sulu dışkıyla su kaybedip tabiri caizse kuruyorlardır, bu 2 şeyi yapmalısın talaş sermek ve havalandırma delikleri.

img

netto

16 yıl 5 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ayrıcaq BİTTTTTlere gökhan kuşçunun dediği şeyin yanında benimde bir önerim var kolay ve kesin çözüm sunuyor çok şükürki ben bu şekilde kurtuldum hayvan ilacı satan eczanelerden İVERMEKTİN etken maddeli ilaç iste sanıyorum 20cc liği 5 lira , ucuz ve kalıcı çözüm sunuyor,kuşun ensesine 1 damla (ben bu bir damlayı ilacıniçine kibrit batırıp çıkardıktan sonra ensesine bulaştırarak yapıyorum kulak çöpüde olur) damlatıyoruz ve 3 ay boyunca hem kırmızı kan bitine karşı hemde oyuncu parazit(genelde çoğu kuşçu mantar deyip vazelin sürer)enfeksiyonlarına kesin çözümdür ,hava kesesi kistlerinede ii gelir

img

netto

ÖZEL MESAJ

arkadaşım ayrıca gökhan beyin bahsettiği birde kabus hastalık var KURULUK bir tür mantar enfeksiyonudur(megabakteryum isimli mantar enfeksiyonu)ben bu işi hergün verdiğim mamalarına bir tutam kekik katarak kurtuldum şimdiye kadar bu yaz ölen kuşum olmadı çok şükür , ey kuş severler şu kekiği keşfedin artıkkkkkkkkkkkkkkkk, bakın ben ilaç çalışmalarına başladım petçinizden satın alacaksınız ama adı kekik olmucak benden söylemesi:)

img

netto

ÖZEL MESAJ