Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
tuzlu su banyosu
merhaba ben pinksiren aslında ama ifremi unuttum yeni kullanıcı adı açtım. benim 4 tane klasik olarak 2 büyük 2 küçük kaplumbağam var. sitede tuzlu su banyosundan bahsetmişsiniz ama anlamadım bana açıkca tuzlu su banyosunu nasıl yaptıracağımı açıklar mısınız? kaplumbağalarım ve ben cevap beklioruz:)
Sorun nerde önce gerçekten mantar varmı doğru bir teşhis koymak lazım. Eğer kabuktaysa banyoya gerek yok iyotsuz kaya tuzu ile yapacağın % 10 luk solusyonu sadece kabuğuna beyaz lekelere sür. Kaplumbağalarının hergün güneşte iyice kurumasını sağla. Eğer mantar her yere deriye de yayılmışsa o zaman bu solusyonu yap başka bir kaba kaplumbağanın boyununa kadar gelecek kadar koy. kaplumbağa birkaç dakika o kapta kalsın. Bu arada iyotun kaplumbağa ciğerlerine zarar verdiğini unutmasın kimse bu yüzden sofra tuzu kullanmayın.
merhaba frozen. mantar gibi bir sorun yok ama maalesef kaplumbağanın üst kabuklarında bir ve birden fazla deriler var napacağımı anlamadım ne yapmalıyım?
Kabukta birden fazla deri konusunu anlayamadım kabuk değişimi mi var demek istedin.
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=75252
mesela bu linkteki gibi birşeymi. En üst tabakamı kalkıyor. Eğer buysa bırak kendi düşsün tuz banyosuna gerek yok.Eğer kol ve bacaklarında deriler sarkıyorsa gene gerek yok bu tür döküntüler doğal.
Firefox da malesef aktif link verilmiyor. Ana sayfada Pınarın " Kabuk değişimi ile ilgili bilimsel bir yazı" başlığının linki o.
hayır alakası yok sanırım mantar olmuş teşk. ederim frozen