Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

2.kaplumbağamı da kaybetmek istemiyorum...

burda yeni olduğum için galiba mesajımı az önce başka bi başlığa yazdım yanlışlıkla.bi de burda şansımı denemek istedim.mesajımı aynen kopyalıyorum.şimdiden teşekkürler. arkadaşlar herkese merhaba.benim geçen aydan beri 3 kaplumbağam vardı.bitanesi 2 hafta kadar önce öldü malesef.derdinin ne olduğunu da anlayamamıştım sürekli uyuyodu.gözlerini de açamıyodu.şimdi bi kaplumbağam daha aynı durumda sanırım.o da çok halsiz hiç bişey yemiyo gözlerini fazla açamıyo.derisinde beyazlıklar oluşmuştu forumda dolaştım biraz ve mantar olduğunu düşünüyorum.bi de ara sıra ağzını açıp tuhaf bi ses çıkarıyo.az önce fırçasıyla ılık suyun altında her tarafını temizledim masa lambasının altına koydum şimdi daha iyi gibi ama başka bişey yapmam gerekir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim.

img

thetudors

15 yıl 9 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba. Bakım koşullarınızı yazar mısınız? Akvaryumları var mı, kaç litre, ısıtıcısı, filtresi, ısınma lambası, bunlar tamam olmalı. Sıcak tutun, ısıtıcıyı 30 dereceye ayarlayın, kuru bölge üstünde lambaları hep açık kalsın, mantarsa sıkı bir tedavi süreci gerekecek, ama sanırım mantardan da önemlisi ciğerlerde de sorun var, çok zor bir durum. En baştaki "öncelikli mesajları" mutlaka okuyum, sanırım epey kötü durumda minik, öncelikle çok acil olarak yaşam ortamlarında eksik varsa tamamalamalısınız.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ihtiyaçları olabilicek herşey var ısıtıcıları kuru ortamları suları da temiz.vitamin ,kabuk sertleştirici de kullanıyorum.birdenbire 2-3 gün içinde ortaya çıktı bu beyazlıklar.şuanda temiz.okuduklarımdan anladığım kadarıyla çenesinde siyah leke filan olurmuş o da yok.şu an temiz ve rahat gibi gözüküyo ama eski canlılığı yok.

img

thetudors

ÖZEL MESAJ

Yani anladığım kadarıyla mantarı fırçalayarak çıkardınız? Acaba mantar değil miydi, yada çok sert bir fırçalama mı oldu bu. Beyazlıklar deride demişsiniz, eyvah yoksa deriyi mi fırçaladınız, nasıl beyazlıklardı acaba deridekiler, deri değişimi olmasın? Siyah nokta ilerlemiş durumlarda oluyor ve halsizlik, iştahsızlık bu kadar yeni 2-3 günlük bir mantar vakasında (eğer mantarsa) çıkmaz zaten, ölen kaplumbağanız da bu nedenle ölmemiştir, önce semptomları doğru nedenle eşlemeliyiz. En düşündürücü olan ses çıkarması, iştahsızlık ve halsizlikle birlikte en belirleyici üşütme belirtisidir ve son derece tehlikelidir. Akciğer enfeksiyonu diye aratabilirsiniz, soğuk algınlığından zatüreye kadar uzanan bir çizgide nerde durduğunu, durumunun ne kadar ciddi olduğunu bilmiyoruz, acil önlem ve tedaviyle kurtulmasını sağlayabilirsiniz. Yazdığım gibi öncelikle yapabilecekleriniz suyun sıcaklığını 30`a çıkarmak, istediğinde kuru bölgeye kolayca ulaşabilmeli, kuru bölgeyi 33-34 derece ısıtacak lambasının altında yatabilmeli, sürekli açık kalsın lamba. Akvaryumu esintiden, soğuktan, sıcaklık değişimlerindne koruyun, birşeyler yemesini sağlamaya çalışın. Ve müdahale edebilecek bir veteriner araştırın, büyüklüğüne göre sıvı olarak yada enjeksiyonla antibiyotik tedavisi uygulanır.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok fazla yayılmamıştı zaten tek kolunda ve tek bacağında vardı.yumuşak bi yapıydı sanki kendi dışkısı gibi.fırça da çok yumuşaktı far sürülen fırça gibi zarar vermemeye çok dikkat ettim. ışığı da ısıtıcıyı da ayarladım.kuru taşının üzerine koydum.dışardan bakıldığında sağlıklı bi kaplumbağadan farkı yok ama uyuyo.şuanda kabuk sertleştiricisini de sürsem bi zararı olur mu? bi de diğer kaplumbağayı başka bi akvaryuma ayırmalımıyım? çünkü onu da alıştığı yerden ayırmak istemiyorum..

img

thetudors

ÖZEL MESAJ

Kabuk sertleştiricisini sürme. Yararlı bir şey değil. Kaplumbağanızı ayırabilirseni ayırın tabi ama ayırıp ısıtıcız kucuk bir kaba koyacaksanız ayırmamanız daha iyi.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tavsiyeleriniz için teşekkürler. ama malesef kaplumbağam bu sabah öldü..

img

thetudors

ÖZEL MESAJ

Başınız sağolsun :( 3. kaplumbağanız için geç olmadan harekete geçmelisiniz, bir yerlerde bir hata olması çok kuvvetli ihtimal. Filtreniz var mı, akvaryumunuzda kaç litre su var mesela, su değişim sıklığınız, temizlik yöntmeleriniz ayrıntılı olarak neler. Herşeyi bir gözden geçirin, forumu iyice bir karıştırın. Zoraki yaşatmaya çalıştığımız akvaryumlarda sağlık durumlarının iyi gitmesi ortam koşullarıyla sanıldığından çok çok daha fazla ilintili.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim bir tane singapur kaplumbağam var, yaklasık bir yıldır plastik ağaclı pet-shoplarda satılan havuzda ısıtıcısız filtresiz besliyordum. Yemek olarak kurumuş küçük karides, bi de bitkisel bi kaplumbağa yemi veriyorum. Ara ara marul veriyorum. her gün yemini yiyordu. Hatta gecen aya kadar fazla fazla yiyordu. Ancak yaklasık bir aydır hiç yemek yemiyor. gün boyu aynı yerde duruyor, su anda da hareketli ancak eskisi kadar hareketli değil. Dahası suda da batmıyor.Ara ara kafasını kaldırıp ağzını acıp sanki nefes almaya çalışır gibi davranıyor. Gecen hafta cam akvaryum, ısıtıcı ve filtre aldım. Isıtıcının derecesinide 30 a ayarladım.Bugün de iki tane arkadas aldım yalnızlıktan sıkılmıs olabileceğini düşünüp. Ancak bir haftadır ısıtıcının üzerinde uyuyor, bugün cok sıcak olabileceğini düşünüp ısıtıcının derecesini 28 e düşürdüm. Hala yemek yemiyor, hala suda batmıyor, 2 arkadasından uzak duruyor, onların yanlarına gitmiyor. Daha önce yemek yerken yemeğini ben midye ya da tasın üzerine koyuyordum sudan değilde karaya tırmanıp oradan yiyordu. Acaba yemek yerken hava yutması batmamasının sebebi olur mu? bi de tüm yaz boyunca öğlenleri havuzu ile balkona cıkıp güneşlendiriyordum, o da midyeye cıkıp güneşleniyordu bol bol. Dahası her zaman durduğu kaloriferin hemen yanında yaz olduğu için pencere acılıyordu, ve kendisi aksamları hava akımına maruz kalabiliyordu. Sizce akciger enfeksiyonuna, verem ya da astım gibi bi hastalığa mı yakalandı minik? ne yapmalıyım? antibiyotik tedavisi uygulamalımıyım? ya da arka bacağından antibiyotik iğnesi yaptırmam mı gerekli? bana da ya diğer kaplumbağalara bi hastalık bulaşır mı?

img

_minik_

15 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=8495 Lütfen Bknz. Referans Linkler.

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ