Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

doğal ortama bırakmak istiyorum yardımm.

iki gün önce arkadaşımdan 2 tane su kaplumbağası aldım fakat ben bunlara üzülüyorum özgürlükleri kısıtlandığı için ben bunları doğal ortama bırakmak istiyorum ama nasıl kışın yaşarlarmı ben kocaelinde ikamet ediyorum etrafım deniz ve dağ ve iznik gölünede yakınım acaba bu hayvanlara en uygun yaşama yeri neresidir yardımcı olursanız sevinirim.

img

sevgidelisiyim2

15 yıl 9 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

"Güney Afrikanın kuzeyi" Şayet yolun o taraflara düşmüyorsa bir PEt shop iade etmelisin.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cık cık cık... Kuzey Amerikanın güneyi olmasın sakın...? H

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mesajın tam ortasında nasıl becerdiysem yollayıverdim..
Sakın ha Türkiyede göl dere yada (Helek ki) denizlere salmayın. Yasdal`ın dediği gibi petshopa geri verin. Doğaya salarsanız önce o canlıya çokta iyilik yapmış olmayacaksınız sonra kendi doğamıza zarar vermiş olacaksınız. Şöyle düşünün neden kırmızı yanaklı kaplumbağalar Amerikanın güney eyaletlerinin doğasında var da Türkiyede yok. Yada neden bizim dere kaplumbağalarımız orada yok. Evrim , doğal seçilim...

Dışardan ithal canlıları mesela bir göle salmak aslında yasaktır hatta cezası vardır ama burası Türkiye. Her tür yasak varda uygulayan kontrol eden mekanizma zayıf. Hangi sorunumuzu hallettikte sıra buna geldi ki.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

hehe ... aklım nerdeymiş kimbilir :) dıdısının dıdısı :) Frozy`nin dediği gibi burada salıverilmeleri yasak olmakla beraber kışları geçirmeleri mucize olur. Tabi doğada yemek bulma işi başlı başına bir sorun aslınd aama onu hiç katmıyoruz bile.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eh insanın yeni bebeği olursa işte böyle oluyor. Bebek bezi fiyatları ne oldu acaba ? , Gece uyutmadı kereta şurada kestirsem mi ? , Mama saati mi geldi filan derken... Kolaymı baba olmak.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Sen geç dalganı bakalım. Allah her kese yaşatsın bu tatlı dalgınlıkları. Temennimdir.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yasdal Ciddiyim yau , dalga geçmiyorum.
Ben daha 2 kaplumbağaya bakamıyorum. Ya bebek olsa.. Hem bak diğer yeni baba nerde ? Tozu bile kalmadı...!  Gerçi şimdi gelir taciz maciz der ya ..neyse. 

Şimdilerde benim haydutlar bir moda çıkarttılar. Sabahın 6 sında kırt kırt yapıp beni uyandırıyorlar. Acaba ters dönmüş olabilirlermi diye mecburen yataktan çıkıp gidip terralara bakıyorum , hiç bir sorun yok. Ben onlara bakıyorum onlara kabuk içinden bana bakıyor, karanlıkta sessizce biraz bakışıyoruz , sonra ben gidip geri yatıyorum. Bir daha haydutlardan tık yok , başlıyorlar horul horul uyumaya peki ya ben. Gel de tekrar uyu bakalım. Zaten her gece bilimsel tartışmalardan   dolayı 2- 2.5 da yatıyorum 6 da uyanınca ertesi gün... Frozen The body snatchers. Zor iş zor...
Konuyu da amma dağıttık.. Affola

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Onu kaplumbağayı almadan önce düşünceltin...o kaplumbağalar gözlerini bir akvaryumda açtı okyanusya denizde yada gölde değil yani doğal ortam olarak akvaryularını benimsediler o yüzden denizde yada gölde yaşayamaz ölürler iyisimisen onlara büyük bir akvaryum al ve dekore et inanbana gayet mutlu olurlar...

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben de kocaelide oturuyorum..benim de aklımdan geçti,dedim fuarın içindeki gölete bıraksam yaşayabilir mi ama mümkün değil..kışı değil yazı bile atlatamazlar buralarda.. pet shop yine satıcak onu,aslında aquapark gibi bi yer olsa oraya verilebilir..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ