Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
muhabbet kuşuyla yolculuk yapılabilirmi?
2 aylık muhabbet kuşum var 3-4 saatlik yolculuk yapabilirmiyim dayanırmı?
wallahi ben yapıyorum... kendi arabamızla yolculuk yaptığımız zamanlar elbetteki sorun olmuyor ( ceryanda kalmaması koşulu ile) fakat otobüsle gittiğim zamanlar yanıma alıyorum... bazen denk geliyorum kimileri otobüsün bagajına veriyor... hatta bir keresinde görmüştüm kuşu bagaja vermekle kalmamış kese kağıdına koymuştu... bilemiyorum hangisi doğru fakat benim kuşumun seyahat kafesi var ve yolculuk esnasında ona koyuyorum.. muavinlerle kavga dövüş gidiyorum gideceğim yere :D
bende 3 defa yolculuk yaptım.2 seferinde kafesinin içindeki suluk ve oyuncak tarzı şeyleri çıkarıp kafesini ayagımın yanına koyarak götürdüm.bir seferinde ise kendisine bir kutu ayarladım havalandırma delikleri açtım onunla konuşa konuşa götürdüm.kafeste götürdüğümde gece yolculuğu yapmıştım yol boyunca uyudu bi sorun olmadı.kutuda götürdüğümde ise gündüz yolculuğu yaptım güneşten korudum.ben mecbur kaldığım için götürdüm.ama bırakabileceğim yerim olsaydı götürmezdim...
seyahat kafesi nasıl bişi onu açıklar mısınız?
22x18x18 boyutlarında bir kafes.... :)) benim kuşum açıkçası ona girmeyi hiç istemiyor ama napayım elim mahkum. başka çarem yok... allahtan genelde 2-3 saat uzaklıkta yolculuk ederi. zaten 3-4 günlük bir yere gideceksem tercihimi komşuya bırakmaktan yana oluyor... çünkü hayvancağız da yoruluyor.. en başta yıpranıyor... hele de sıcaklar da başladı... işimiz zor :))