Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

kuşum uçamıyor :(

arkadaşlar benim 3 yaşında bir mubişim var... kendisi bize çok alışık itsek dahi bize gelir biraz sulu anlayacağınız :D fakat benim kuşumun bir sorunu var yaklaşık 2 aydır yukarı uçamıyor... aşağıya uçmasında sorun yok veyahut düz uçabiliyor ama yukarı uçurmaya çalışsak da uçmuyo elimize geliyor... 20 santim ancak yükseğe uçabiliyordur. eskiden böyle değildi. dediğim gibi son iki aydır... şimdiye kadar pek de önemsemedim. aman uçmayıversin bi şikayeti yok diyordum ama iki üç gündür bu durum canımı sıkmaya başladı... sanki evde kuş değil fare besliyorum... fare gibi yerlerde dolaşıyor.. bize geliyor.. bizimle çok oynuyor.ee tabi biz de onunla... birkaç yere sordum yemini alın kafesinden günde 1 kez verin dedi. ama buna gönlüm elvermedi...yok mudur bunun başka bir çaresi? heeee bu arada boğazımıza çok düşkünüzdür.... ama görünüşte zayıf... ben anlamadım bu işten bişi... eğer gerekirse foto da ekleyebilirim.... yardımcı oolacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :))

img

siyirtikperi

16 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kusunun karın bölgesinde kuyruguna yakın kısmına bi bak. eger sarı renkli yağ birikmesi varsa bunun sonucu olabilir ikinci ihtimal knat tutulması. kusuna sürekli antrenman yaptırdığın icin bi türlü iyilesmedi ve belki de kronik hale geldi. ücüncü ihtimal kusunun kanadını biyerlere çarpıp zedelemis olması dördüncü ihtimal kusunun tüy değistirme döneminden kalma kırık kanat tüylerinin olması bunları inceleyip bilgi verirsen yardımcı olmaya calısalım...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dediğin yerlere dikkat ettim karın kısmı ve kanatlara yakın hiç bi anormallik yok... genellikle kafesini kapamam ama yaz aylarının gelmesi itibariyle bazen iki üç gün açamıyorum... bir de birkaç iletmek istediğim hususlar da var ki ilk mesajımda da dediğim gibi aşağıya ve düz uçabiliyor fakat konacağı zaman gaga üstü gidiyor... ayaklarını hemen devreye sokamıyor :D az daha hızlı gitse kafaüstü dönecek. tabiri caiz ise nasrettin hocanın eşeği gibi uçmasını bilior da konmasını beceremiyor... bir diğer husus da benim bir çocukluk oyuncağım vardı küçük bir bebek... oldum olası onunla oynar ve hatta çoğu zaman çiftleşmek istemektedir. kendisi eş istiyor kışa doğru almak istiyorum fakat şuanki derdimiz uçamamak :) sürekli ya onunla ya da bizimle oynar... acaba uçmayı unutmuş olabilir mi :( kendisi oldukça hareketli ve ilk msj ımda da dediğim gibi birazcık oburuz...

img

siyirtikperi

16 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

başka kuşun varmı ucan ? yoksa kuşa uçan kuş vidiosunu göster ozaman belki uçar çünkü halamın yavrukuşudu uçamıyodu interneten vidiyo izletti uçmaya başladı ama bence uçmaması daha iyi iyice kendine alıştır sonra yap tam bilmiyorum sadece bi öneri ama dene halam gilinki uçtu uçan bi kuş vidiosu buşlursun artık :D

img

bionli

16 yıl 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence senin kuşun zihinsel olarak uçmayla sorunu var belki uçmaktan korkuyodur dedigim gibi bir kaç vidio falan izlet uçmaya çallıştırırken yeredüyüşrdünmü hiç? düşürmüşsen uçmakdan korkuyo yada uçmayı bilmiyo olabilir biraz kuşu sevmedi şeyleri yap kuş kaçmak için uçmayı dener ozamna bi raz sevmedişeyleri yap kuşaşla mesela eline al dier eline geçir elden ele geçir belki sıkılır uçar dene bi ;D

img

bionli

16 yıl 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kusuna yağlı mamalar ve vitaminli yemler yerine bikac hafta sadece ak drı verebilirsin. böölce vücuduxndaki yağlardan arınmıs olur. bi de günlük düzenli olarak kanatlrını havlandırması icin alıstırmalar yaparsan olumlu sonuçlar alırsın...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

önerileriniz için teşekkür ederim... bionli; kuşum uçmayı biliyordu da iki aydır uçamıyor... ne olduysa bu zamanda oldu. kendisi 3 yaşında. gökhankuşçu önerilerin için çok teşekkürler... dediğin ak darıyı alıcam... en kısa zamanda da bi farklılık olursa söylerim. mutluluğumu paylaşırım :D benim kuş acaip yem seçer. inşallah dediğin ak darıyı yer :D yoksa ben yicem onu en sonunda mubişimi... birgün görmeyip ezicem diye ödüm kopuyor....

img

siyirtikperi

16 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam dostlar , benim 2.5 yaşında bir muhabbet kuşum var. Kendisi 2 , 3 aydır uçamıyor. Veterinere götürdük ama kuşumuz aşırı tırsak ve korkak bizim bile avucumuzda debelene debelene kendini yırtıyor ondan dolayı veteriner eline alıp bakmak istemedi.(tanımadığı kişinin elinde kalp krizi geçirebiliyormuş) Kuşum için ne yapabilirim bi fikriniz varsa çok sevinirim.

img

ardaozcvn

5 yıl 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ