Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

lütfen biri bana yardım etsin çok acill

kaplumbağayı dolaşsın diye serbets bıraktım bir anlık dalgınlığıma gelip kaçmış cam da açıktı nasıl becerdiyse camdan atlamış aşağıda buldum kaplumbağayı 5.kattan düştü lütfen yardım edermisiniz petshopa gittik bişey olmaz dediler cevaplarınızı bekliyorum

img

canx1907

15 yıl 10 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Nasıl bir yardım. Yapılması gereken doğru hareket şudur donanımlı bir veterinere gidip rontgeni çekilir. Önce içerdeki durum anlaşılır. Ona göre davranılır.
5 kat çok yüksek iç organlarda ağır hasar olabilir ve sabaha çıkmayabilirde. Bunu uzaktan bilemem. Betona düşmüşse başka , toprağa çimene çalı çırpıya düşmüşse daha başka şiddette darbe almıştır. İnşallah birşey olmamıştır da atlatır. Evde yapılabilecek şey hareketlerine bakmak , bacakları elleri çalışıyormu , düzgün yürüyormu , içeri çekebiliyormu incelemek , ama bunları onu zorlamadan eğer kırığı çıkığı varsa durumu daha beter etmeden anlayabilmek lazım. Kuru bölgesinde dursun şimdilik , evde siz daha başka birşey yapamazsınız zaten.
Herkese uyarı olsun , bu güne kadar düşen çok sayıda kaplumbağa okuduk , camı açıp kutu içinde laplumbağayı güneşe koyunca olur bu düşmeler genelde..

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Uzman veterinere götürerek röntgen çektirin.Duruma göre onlar sizi yönlendirir.İnşallah geçer.%55 ölebilir.

img

holopter

17 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ