Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

Hamster yıkanır mı? Okuyun..

Veterinerler genelde yıkanmaması gerektiğini söylerler.. Ben de gözlemlerimi yazayım.. Siz de buna göre kendi kararınızı kendiniz verin.. Evet, hamsterlar çok titiz hayvanlardır ama bizim anladığımız manada bir temizliğe (şampuanla yıkanmış mis kokulu) kendileri ulaşamazlar :) Ben aldığım günden beri sık sık yıkıyorum (dişi yavruladığında 1 hafta yıkamadım) kendi saçım için kullandığım şampuan yada kaliteli sıvı sabunla. Bir de yumuşak bulaşık süngerim var, ona şampuanı döküyorum, çok güzel köpürüyor, onunla her yerini bi güzel yıkıyorum. Önceleri korkuyorlardı, sonradan elimde sakin sakin durup yıkanmayı beklediler. Önemli olan ağız ve burnuna dikkat etmek. Ya ısırırsa? Benimkiler ısırmıyor, zaten pek de o modda olmuyorlar. Yıkadıktan sonra kağıt havlu veya tuvalet kağıdıyla rulo gibi sarıyorum, önemli olan kağıdın heryerlerine deymesi. Kağıdın içinden çıkmasınlar diye de küvetin köşesine yüzlerini duvara dayayıp yanlarına da kendilerini güvende hissetsinler diye şampuanlarla duvar yapıyom. İlk sularını aldıktan sonra tekrar kağıda sarıyorum. Kalan suyunu da aldıktan sonra kafeslerinin ceryanda veya soğukta olmadığından emin olup kafese salıyorum. Kısa sürede üzerlerindeki suyu kurulayıp tertemiz olduklarını göreceksiniz. Ben onların bu yıkamadan hoşlandıklarını düşünüyorum çünkü takip ettim, kurulanmaları bittikten sonra oğlan kıza çiftleşme teklif ediyor.. Kısacası bu yıkama olayından ben ve tam şu anda ayağımın üstüne çıkıp gezinmeye başlayan sevimli farem de memnunuz.. :) Kendi kararınızı kendiniz veriniz..

img

hardrott

16 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

img

hardrott

16 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sabun yuttuğu zaman yada ufacık bi şekilde üşüttüğünde bile ölebilirler.. bence riskli, sürekli kendisini temizleyen bi hayvan zaten ama paylaştığın için teşekkürler :))

img

froth

16 yıl 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ