Diğer Evcil Forumları > Hamster
hamster topu faciası...
ufak bir tane syrian cinsi hamsterım var.bu evde gezmesi için olan toplardan almıştım.her gün koyuyyordum 15 dakka sonra alıp kafesine koyuyordum.bugün öğlen tekrar topa koydum gezsin diye 10 dakka sonra bir baktım benim hamster topun içine işemiş.haydi aldım onu kafesine koydum ,topuda iyicene sabunla yıkadım durulayıp kuruttum.şimdi gene biraz topuna koyim dedim 5 dakka sonra yine topa baktım yine topa işemiş...tekrar topu yıkadım.onuda kafesine koydum... 1)sizce neden bunu huy edindi.?topu yıkamak bişi değilde çok pis kokoyor çişi.. 2)topu her seferinde elimle yıkıyorum bunun bana bir zararı olurmu? nolur cevap verinn....
bu aslında bütün evcil hayvanlarda olan birseydir.tuvalet yaptıları yeri tekrar koklayıp yapabilirler.bu yüzden camasır suyu dene,koku bırakmaz.yıkarken eldiven kullan bence.bir cift eldiveni sadece o is icin ayır.ben öyle yapıyorum.
arkadaşlar hamster topunu okadar fazla yıkama durula yeter çünkü hayvan alışmak için kendi kokusunu bırakır habire kokuyu temizlersen hayvan yine işiycektir