Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

beyaz lekeler

benım 2 adet kara kaplumbam var vede 1 tanesının üzerinde beyaz lekeler var beyaz lekelı olan dıyer ine göre cok yavaş hareket edıyor bunun neden i üzerindekı lekelermı yoksa farklı bırseymı ayrıca kaplumbağa larım 1 karıstan daha buyuk bulundukları oratam ise dogal oratamlarını bayaa bı yakın olduk unu dusunuyom cunku evin bahcesindeler

img

53gfb

15 yıl 10 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Fotoğraf koyabilirmisin. Beyaz lekelerin dış etkenle yada sürtünmeyle oluşan basit birer leke olabileceğini düşünüyorum. Ama görmek lazım. Kara kaplumbağaların da mantar daha zor olur. Tam anlayamadım o kaplumbağalar doğada mı yaşıyor ev içinde mi ? Kışı nerde geçiriyorlar mesela.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağaların resminı ana sayfaya yerleştırır ım (hatta suan ana sayfada 1 adet resım var) benım buraya nasıl yerlesıyor henuz anlamadım yasadık ı yere gelınce ben onları sokakta buldum vede aldım eve getırdım evın bahcesınde onlara yer ettım orada yasıyorlar kışın ise sızlerden bılgı alcam ona gore yer ayarlıcam :)) kapalı bı mekan ım var orada olurlar her halde kışları :))) ama önce sizlerden onay gelmesı lazım tşkler

img

53gfb

ÖZEL MESAJ

Anladım kış uykusundan çıktılar sende yeni buldun. Yaşadığın yer İstanbul dışında bir il herhalde.
Benim tavsiyem biraz besle su ver (belki içerler) ve bulduğun yerde ama uygun bir konumda onları geri bırak. Daha henüz doğal savunmalarını kaybetmemişlerdir. Birkaç sene baktıktan sonra sıkılıp salmak onlar açısından daha uygunsuz olur. Benimde evde 2 tane karacı var emin ol büyüdükleri zaman çok ama çok zor oluyor. 60-70 yıl yaşadıklarını 25-30 cm e ulaşacaklarını unutma. Benimkilerden biri aldığımda 4.5 cm di şu an 17 cm oldu. 50*70 lik Terraryuma bile sığmıyor.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

aldık ım yerde ufak bı bahce gıbı bıyerdı vede sadece oradakı otlarla beslenıyordu ama suan ben o kaplumbagaları en az 10m ye 10 metre bı bahcede bakıyom ayrıca 24 saat gözlem altındalar buradan yemesı gereken tum sebzeler 24saat onlerınde oluyor vede 3yada 4 gunde bır 1dönümluk bahceye bırakıp bahceden neyi yıyip ne yemedık ını kontrol edıyom anlıycan aldık ım yerde 3 gun yasıyorsa uyum saglıyorsa benım orada 1 hafta rahat yaşarlar :))

img

53gfb

ÖZEL MESAJ

evet arklar ben bu kaplumbayı nasıl uzerındek beyaz lekelerı yok edıcemm ayrıca bu kaplumbagalar 8 adet marul yaprak ı vede 2 adette kara lahana yıyorlar tek baslarına normalmıı (bana cok geldıdee)

img

53gfb

ÖZEL MESAJ

Beyaz lekeleri anlamadığım için öneride bulunmayacağım. Kadifemsi doku gibiyse mantar olabilir ama sanmıyorum , eski bir diş fırçasıyla fırçalamayı dene eğer çıkmıyorsa bırak öyle kalsın.
Yedikleri bence normal ot yiyenler çok yer çünkü otlarda yararlı besin miktar olarak az. Karahindiba nedir biliyorsan sağdan solda topla bahçenin bir köşesine ek. Yada gördüğün zaman beyaz uçan toplarını elinle topla tohumları bahçenin bir köşesine serp. Onlar için en sağlıklı yeşilliklerden biridir , hem maruldan çok daha iyidir hemde sana iş çıkarmaz kendileri onları bulur yer. Kara lahana ve ıspanak çok verme ıspanak kalsiyum emilmesini engelliyor. Lahanada çok yerse kaplumbağada guatr sorunlarına yol açıyor.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

tamamdır teşekkurlerr Karahindiba en kısa zamanda bulup bahceye ekerım :))

img

53gfb

ÖZEL MESAJ

tekrar slm ben bu kaplumbaların yasını nasıl öğrenebılırım vede cifleştıklerını nasıl anlarım :))

img

53gfb

ÖZEL MESAJ

Öğrnemezsin.

img

holopter

17 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ