Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
KAPLUMAĞALARIM BİRBİRİNE ZARAR VERİYOR
Benim fıstık adında erkek bir kaplumbağam var. Uzun zaman tekti ve bende ona bir arkadaş almak istedim. İsmini sugar koydum. (Şugır okunur.) İkisini aynı akvaryuma koyunca fıstık yine burluğunu tutamayıp onu yemeye çalıştı ve kabuğunu ısırdı. Sugar`ı başka bir akvaryuma koyduk ve iki akvaryumu yanyana koyduk ki fıstık onu göre göre alışsın. Arada bşr onları birlikte dışarı salıyorum. Onlar arada bir birbirine yaklaşıp bakışıyorlar. Sugar ı da fıstıkla anı akvaryuma koymaya korkuyorum çünkü onu yiyebilir. Ya sizce ne yapabilirim. Nolur yardım edin.
bir kez kavga ettikten sonra tekrar sorunsuz bir şekilde birlikte yaşamaları genelde küçük ihtimaldir. Ayrı bakmak zorunda kalabilirsin Şugır okunan Sugar ile Fıstığı
Sonradan gelen kaplumbağa hata olmuş ama olmuş artık. Forumlarda kaplumbağaların , bölgesinde görmeye alışkın olmadığı yeni gelen kaplumbağalara karşı sert davranışlarının pek çok örneği var. Kavgaları çoğu kez kanlı ve yaralamalı olur , bu açıdan yan yana koymak riskli olur. 2 kaplumbağa arasında boyut farkı varsa biri diğerini öldürebilir. Cinsiyet tayini yapabiliyormusun ergenliğe ulaşan erkekler genelde dişileri pek rahat bırakmıyor. Sakin çift örnekleri de olsa da sorun çıkması daha muhtemel.
kaplumbağa derken türünü belirtebilirmisin ayrıca sugarın ve fıstıgın kabuk boyları nelerdir diğerinin cinsiyeti bellimi ? ayrıntılı bilği verirsen yardımcı olabilirim