Diğer Evcil Forumları > Hamster
ilk deneyimim nolur bakın !!!
Öncelikle herkese merhaba. 2 gün önce bir tane hamster aldım.Bu kafesi kendiside küçük olduğu için biraz ufak.Kafesin içinde bir adet çark bir suluk bir yem kabı bir tane dönemeçli kaydırak varr kaydırağın yukarki ucundada bir kutu var ev gibi ona giriyor canı sı-kıldımı.kafesin düzeni bu şekilde.Hamsterı aldığım yer bana bir tane yem verdi böle içinde çekirdek içleri ve böle kesilmiş uzun odun parçaları gibi şeyler var.ben o yetmez diye bir kutu uzun çubuk şeklindeki kafese asılan stick yemlerden biraz da açık tuzsuz çekirdek aldım.onlarıda arada veriyorum.bütün gün uyuyor.akşam 6 7 gibi uyanıyor başlıyor çarkı döndürmeye.sanki bana biraz iştahsız gibi geldi.havuçu bütün hamsterlar çok sever diye uydum ama benimki iki üç ısırık alıyor bazen ise hiç almıyor ve hiç suluğundan su içtiğini görmedim.sizce ne yapmalıyım? ikinci sorunum dün kafesini temizlemek istedim ona buu evin içinde dolaşması için olan toplardan aldımm.toğpun içine koymma için elime alıp kaçırmadan(çünkü annem çok korkar)topa koymama gerekli ma bir türlü kafesin içinde yakalayamadım.çok hızlı hareket ediyor.sonra zar zor aldımm toun içine koydum sonra ben temizleyene kadar o büün evi tavaf etti.onu nasıl incitmeden tutucam?kafesin içine başka şeyler koymalımıyım?iştahı neden öledir?başka yem mi kulanmalıyım? birde veterineree geçen götürdüm hani sağlıklımı diye baksın diye.kadın dediki hayvanın sağlıklı dedi ama bidee ona iç parazit damlası yapalımki dedi içi temizlensin dedi bişey varsa.çok pahalı geldi yaptırmadım.sizce yaptırmalımıyım? şimdiden cevaplarınız için çok teşekür ediyorum. :=)
iç parazit aşısı yapdırmana gerek yok ben de 30 tane hamster var hıc birine yapdırmadım bunların bünyelerı zaten hassas aşıyı kabul etmez.vitamin filan verebilirsin havuc yanında elma da denıyebılırsın.
bnce aşıya hiç gerek yok benimde bi gonzalesim var beyaz . bnce yeni ve daha büyük bi kafes almalısın . senirim sendeki yem champion bndede ondan var hayvan için gayet sağlıklı bi yem. bu aradda bnm kinide hiç su içerken görmüyorum ama bi bakıom su azalmış ve çekirdekte çok iyi . bu arada kafesin tabanına önce kedi kumu sonra bol miktarda talas koymalıcı en iyi markalar champion ve witte mollen
başka başlıklar altında bakıyorum herkes satır satır yazıyor burdaa ilk defa beslediğim hayvan için teredütlüyüm kimse ama cevap yazan yok... birde bu bir kutu var kafesin içnde kaapalı üstü falan ev gibi.onun içine pamuk koydum pamuğu tiftik tiftik kabarttı sabah akşmaa onun içinde yatıyor aralarda kalkıyor bir bakınıyorr dışarı çkıp sonra tekrar onun içine giriyor.bir sorun varmı?
mavro_xioni!!! tam bir yıldır hamster beslıyorum weterınere aşı olayını bende sormuştum ama herhangı bı aşı yapılmasına gerek olmadığını zaten aşı yapılamadığını soyledı.hastalanmasını istemıyosan,yanı tabıkı ıstemessın :) buzdolabından cıkmış hıc bısey werme vede sebze olayını özellıkle gobek marul ve salatalığı (cok sewrdı benımkıler)fazla abartma cunku ben bı ara hem cok sık werıp hemde soğuk wermştım cır cır olmuşlardı :) ölmedıler ama cok pis koktular hmmmm.. ayrıca şunuda bil biz alırken çift almşıtık 3 ay ıcerısınde nufus 13 e fılan kadar cıktı ve bı gun ewe geldığımısde bıtanesının kafası yoktu :( döverek öldürmşler :( o sinirle gıdıp çoğunu petshopa bıraktım 4 tane bıraktım yani, nufuz arttığı zaman bir birlerınden kurtulmaya çalışıyolarmış petshop soyledı bu konuyu unutmasan iyi olur.ayrıcaa eğer gonzles aldıysan bu cıns diğerlerıne gore bıraz daha hırcın ve kafasına buyruk takılmayı sevıyo özellıkle dişi olanları ısırdığı zaman kanatmadan bırakmıyo,ben 3 gun once halan 4 gonzlesı werdım ve bı tane diğer cınsten aldım şikoo chok seker ama henuz alışamadı yuvasına yaklaştığım zaman koca gotunu cevırıp kafasını saklıyo,,,özetle hamsterının yaptığı hersey cok normal su ıcmeme konusuna fazla takılma ilk zamanlar bende senın gıbıd dusunuyodum ıstedıklerı zaman cok uzun sure su ıcmeden yaşayabılıyolar ama sen yınede susuz bırakma :) we umarım hamsterın erkektır cunku dişiler cok huysuz oluyo en azından benımkıler oyleydı :) hoşçakal...
Öncelikle size çok teşekür ediyorum.bu koskoca forumda bir kii ufak bir zaman ayırıp sorularıma ve endişelerime cevap verdiği için.tekrardan çok teşekürler.eminönündeki bir akvaryumcudan alırken adam öle bi baktı dişi dedi ama güvenilmezz en güzeli yarın güzel bir veterinere gidip sormak.onun bir sefer bile olsa elimin üstünde durmasını istiyorum.bu o kadar çok istiyorumki kafesinin başından bir dakika bile ayrılmıyorum. bu aralar baktımm genelikle geceleri ve uykudan uyanaınca su içiyor.bunu görmek gerçekten çok hoşuma gitti. bir sorumdaha var talaşı haftada bir temizleyin diyorlar.ama onu temzilemek için bir hafta beklersek kokar ben 3 günde bir temizliyom ve kokuyouda geçen gün hemen değiştirdim.bu kadar sık değiştirsem sağlığı açısından bir problem yaşarmıyım?bide şu dezenfektan diyorlar sprey falan onlar ne oluyor tam olarak? şimdidenn cevaplarınız için teşekür ederimm...
mavro_xioni: rica ederim:) sprey hiç kullanmadım ama kedi pudrası dersen petshopa o sana yardımcı olur kedı pudrasını talaşın altına atıyosun ustunede talaş atıyosun sonucta talaşın içine tuveletını yaptığı için hem bakterı olayını önlemş oluyosun hemde çiş kokusunu önlemş oluyosun ve fareciğin miss gıbı kokuyo :)ayrıca sana alışmasını ıstoyosan sakın zorla elıne almya çalışma elini ustune doğru kapatarak almaya çalışma ozellıkle,elini altan sokarak almaya çalış,elıne orneğin bır cekırdek alarak elınden yemesıne alıştırabılırsın ama almak istemıyosa sakın burnuna soka soka zorla yedırmeye calışma daha cok sınır oluyolar bu sekılde ve senden iyice uzaklaşabılır elını uzat koklasın kokuna alışsın yanına gitiğn zaman konuş ismını fılan soyle sesınede alışsın tek olması senın için avantaj çift yada daha fazla oldukları zaman kendı hallerınde takılmayı tercıh edıyorlar hmmm he bıde talaş konusunu sormşsun dedğim gıbı petshoptan kedı pudrası yada sprey olayını sorarsan onlar senı yonledırır bunlardan bırını kullanrsan zaten koku ve bakterı olayını onlemş olucaksın haftda yada 10 gunde bır değştırırsın ve 3 gunde bır fılan değiştrme bence cunku benımkıler her talaş değişiminde yuvalarında 4 donuyolardı alışana kadar sınır oluyuolardı :) ayrıca sebze werıyosan az sayıda ve kucuk parcalarda at talaşların altına saklarsa ve yemezze curume yapıyolar iyi olmuyo temızlık acısında vee.. bı konuda daha uyarmak ısterım faren kafesınden kacıyomu bılmıyorum ama bu konuda dıkatlı olmalısın 2 akşam once benımkı yuvasından kaçmış eve geldğimizde bulamadık balkonun kapısıda acıktı balkondakı su gıderınede ben buyuk bı gazete yumağı sıkışturmştım malum delık sevıyolar gırerse kanalızasyona gıder dıye :( pekı benmkı napmış ? delı gıbı ewın ıcınde ararken gıdere soktuğum butun gazete kağıtlarını kırpıklanmş olduğunu deliğin acık olduğunu gordum :( ağlamaya başlıyodum kı nerdeyse eşim vıtrının arkasında oturuken buldu fareciğimi o akşam şanslıydım ama deliğe gırıp kanalızasyona gıtmışte olabılırdı bu konuda dıkkatlı olmanı acık gıder bırakmamanı ayrıca faren evın içindeyken giriş kapısına dıkkat etmenı tavsıye ederım ...ve bısey daha emınonudekı satıcıları pek tavsıye etmıyorum orası yerıne sana yakın bır petsohpa gıdersen daha sağlıklı bilgi almş olursun cunku emınonu işi tıcarete dokmuş hayvanın ne durumda olduğu cokta umurlarında değil çok uzuluyorum oradakı hayvanlara... hoşçakal:)
hamsterlar için en iyi yem wittenmolendir .ben 1.5senedir kullanıyorum çok memnunum.ayrıca onu kendine alıştır hırpalamadan sev yemeğini hep sen ver onunla hep konuş öp. hergün kafesini temizle herakşam gezdir ve her zaman taze sebze ve meyve ver.ilk başta baya bi zor gibi gelir ama kardeşin kabul et onu hiç zorlanmazsın .sonuçta onu sen isteyip hayatına soktun.:D