Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbagalar ölmez Uyurlar

Evet sevgili okurlar. Su kaplumbağalarının en buyuk ozellıklerı uyumalarıdır. uzun sure uyuya bılırler. bunun belirtileri kafalarını dısarıya uzatıp tek bı yone bakarlar ve agızlarını acıp en sonunda hareketsiz kalırlar. Sakın oldu dıye üzülmeyin kaplumbağanız hala sizinle..

img

kaplumbaga1

15 yıl 10 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

3 yılı aşkın süredir benimleler. Öldükleri hissini verdirecek kadar sabit durmadılar hiç. Yaklaştığınızda (kendilerini çok çok güvende hisstmiyorlarsa) kaçarlar. Bu bahsettiğiniz durum nadir rastlanan bir hareket olsa gerek

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben de 9 senedir çizgili kaplumbağa besliyorum ısıtıcı gerektiğini bilmediğim uzun seneler boyunca yarı kış uykusuna yattı ama hiç ölmüş gibi diildi yanlışlıkla leğenine çarpsam uyanıyordu gözlerini güçlükle aralıyor ve başını çok yavaş hareket ettiriyordu. normal zamanlardaki gibi hızlı hareket etmese de ölü gibi uyumazdı iki kere de tam kış uykusuna yatırdım bir kolinin içinde. o zaman da yine bir kaç kez öldü mü diye korkup sarstığımda kafasını uzatıp çok yavaşca hareket ederek gözlerini silmeye çalışarak ölmediğini belli etti. ölü gibi uyumuyordu neyse sonra ısıtıcı aldım artık yatırmıyorum (hangi akla hizmet evde kış uykusuna yatırdın derseniz bulabildğim tek kaplumbağa kitabı olan a` dan z`ye su ve kara kaplumbağaları adlı yazarının y. doç .dr serdar uğurlu olduğu bir kitaptan)

img

hnur

18 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bi kaplumbağanın ölüp ölmediği çok kolayca anlaşılır ztn..aslında bütün canlılar için geçerli,katılaşmaya başlar,kendini salmıştır,kuyruğu küçülür(yada küçük gözükür),kuyruğundaki delik açılır..bunlar benim gözlemlerim,kış uykusuna yatan bi kaplumbağa ile ölü çok net anlaşılabilir zaten..bunu anlayamayacak durumda olanlara yardımı dokunur umarım..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağalar ölmez diye bir sey yok yasam alanlarında gerekli standarları sağlamadığında her canlı ğibi onlarda ölür

img

unbalanced

15 yıl 9 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ