Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
KAPLUMBAGAMIZIN ALT GAGASI DUSTU COK ACIL YARDIM LUTFEN :`(
YAKLASIK 3 SAAT ONCE FARKETTIGIMIZ BIR FACIA KANLAR ICINDE ALT GAGASIYLA TASIN USTUNDE YATAN KAPLUMBAGAMIZ COK ACI CEKIYOR DERHAL KURU ALANA ALDIK KANLARI TEMIZLEDIK AGLAMAKTAN BIRSEY YAPAMADIM UZUN SURE BILGISI OLAN LUTFEN YARDIMCI OLSUN VET E GOTURENE DEK NELER YAPABILIRIZ?YENIDEN CIKAR MI ALT GAGA KAPLUMBAGAM YASAR MI :`(
İlk defa duydum hatta ne olduğunu gözümün önüne bile getiremedim. Büyük geçmiş olsun malesef bir yardımım olamayacak. Ağız bölgesi olmasa antibiotikli krem sürün derdim. Çok üzüldüm tekrar geçmiş olsun.
Başka kaplumbağanınz varsa bir kavga sonucu olmuş olabilir. Bu durumda veteriner müdehalesinden başka öneri yersiz olur. Mümkün olduğunca kuru bölgede tutun suyundan mikrop kapmasın . Hatta çok az temiz su olan başka bir kaba alın. Yaz aylarında olduğumuzdan ısı problem olmaz. veterinere gidene kadar aralıklarla temizleyin. Ama ilaç öneremeyeceğim.
Ya inanılmaz bısey hala soktayız bız de zaten.3 tane kaplumbaga bırarada bakıyoruz orta buyuklukte bı akvaryumda.Kavga sonucu degıl cunku en hasınlerı gagası dusen kaplumbagamızdı.Dıger ıkısı cok sakın uysallar.En son yem verdıkten yarım saat 1 saat sonra guneslenmelerı ıcın koydugumuz kaya parcasının uzerınde kanlar ıcınde dururken farkettım fılm ızlerken etraf karanlıktı .Ama bı tuhaflık sezdım dıger ıkısınden bırı olan evıta kayanın ustune cıkıp yaklasıp bakıp gerı ınıyordu.sonra ısıgı bır actım kanlar ıcınde agzı sukufenın :`( dehsete kapılıp bagırdım esım hemen kostu aldı.kayanın ıcınde yem parcaları vardı genelde onları almaya calısırlar alamadıklarını da bırakırlardı.Bu sefer baya bı bırıkmıs ve onları almaya calısırken oldugunu sanıyorum cunku tasları yem sanıp sertce ısırıp koparmaya calıstıklarını hep gozlemlerdım.Kayanın ustu kan revan ıcındeydı bu nasıl bısey ya boyle bısey nasıl olur ınanılır gıbı degıl!Ya batıkon falan sursek mı dedık sonra vazgectık ılık suda banyo yaptırıp kuru alana aldık.Ya aklımız almıyo cok kotu bır deneyımdı.Alt gagası yok sımdı ve saatlerdır acı cekıyor.Bu sıteyı 1 yıldır takıp ederdım nette bısey bulamayınca hemen sıze yazdım arkadaslar cok sınırlerım bozuk.Veterıner gagasını yapıstırma gıbı bı operasyon yapar mıydı acaba dıgerlerı dıdıklıyor dıye aldım parcayı attım.Batıkonla agız bolgesını temızlesek mı ne dersınız?Suyla antıbıyotık versek mı ?İst da onerebılecegınız vet var mı?Ilgınıze mınnettarım cok sagolun bu arada..
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=40661 Üstteki başlıkta PETVET kliniğinin Bilgileri var. İst/Acıbadem de . Biz bir kez götürmüştük kaplumbağamızı. İlgili ve bilgili bir doktor.
Çok büyük geçmiş olsun, dehşet içindeyim, ne yazık ki sadece veterinere gitmenizi önerebileceğim ben de :( Bir de İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi`nde Veteriner Hekim Özge Yaşar`ın olduğunu okumuştum daha önce kaplumbağaya cerrahi müdahale yapan biri olarak, ama tabi durum hiç bunun kadar ağır değildi. Belki parçayı yapıştırılabilirdi kabuk yapıştırması için de kullanılan dişçilerin kullandığı özel malzemelerle diyeceğim ama tabi bu nasıl olurdu, sürekli oynak bir yer çünkü :(
AYY NERDEN OKUDUM KI BEN BUNU SIMDI ? GECMIS OLSUN DEMEKTEN BASKA BİŞİ GELMIYOR ELIMDEN UZULDUM...
Arkadaslar cok sagolun destegınız ıcın.Sımdılık durumu fena degıl sureklı kuru alanda tutuyoruz papatya banyosu yaptırıyoruz her gun vıtamın verıyoruz alt gagası dustu ınce olan yer ılk gun kalan yerde de parcalanma vardı sımdı yapıstı yara oldu ıyılesmesını beklıyoruz.yemek yıyemıyor dogal olarak ,bı kac kere denedık ama ıstah falan kalmadı sureklı uyuyor.Zamana ıhtıyacı var bırkac gun sonra durumu netlesıcek cok zormus kımsenın basına gelmez umarım :(
Tekrar geçmiş olsun , iyi haberler bekliyoruz.
elijah kaplumbağan nasıl ben de çok üzüldüm gözyaşlarımı tutamıyorum inşallah iyileşir .