Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağa

benim ikitane kaplumbağam var yaklaşık altı yedi aydır bakıyorum bitanes çok büyüdü diğerini geçti ama neden se sanki gözlerine perde indi beyz beyaz kabuk bağlamış gibi acaba ölecekmi yada diğerine geçermi tedavisi varmı kör oldu gibi sanki görmüyo

img

didaraksakal

15 yıl 10 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağa hareketsizmi ? iştahsızmı yemek yemiyormu ? Gözleri şişmiş mi ? Kabuk yada deri üzerinde beyaz pamuksu yada kırmızı kan oturmuş gibi lekeler varmı ? Ağzını kocaman açarak o şekilde açık tutuyormu ? tiz bir ses çıkarıyormu ? Burnunda baloncuk oluşturan salya varmı ? Genel olarak hastalık belirtileri bunlar.Önce bunlara bakmalısın.
Gözlerinde sorun olabilir iç göz kapağını kapalı tutuyordur göz için olan antibiotikli bir damla yada merhem kullan , mesela en çok bilineni göz için olan terramisin dir. Kuru sıcak bir bölgeye al kurula gözlerinin direk üzerine çok az merhem sür yada damla damlat 1-2 saat dışarda tut sonra suya koy. Kullandığın mamada A vitamini içeriği varmı. Yoksa A vitaminli mamalardan kullan.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen benim kapluşumdada aynı sorun vr gözleri şiş hiç yem yemiyor hep güneşleniyo kabuğunda beyaz bi leke vr

img

prenses_seker

15 yıl 10 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ