Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
GOZLERİ HEP KAPALI:s
YENI BIR KAPLUMBAGA ALDIM 2 GUNDUR BENDE VE HİÇ YEMEK YEMIYOR YUZMUYOR VE DEVAMLI GOZLERI KAPALI TASIN USTUNDE HEP SUYA ATARSAM Bİ O ZAMAN YUZUYOR NEDEN OLABILIR ACABA ALDIGIM YERE GERİ MI GOTURMELIYIM ?
Sakın yapma!Kaplumbağan sadece kış uykusunda!Yavru kaplumbağaların kış uykusuna yatmaları hiç iyi sonuçlanmaya bilir ona nerde bakıyorsun ayrıntılı bir şekilde mümkünse fotoğraflarıyla koyki sana ne yapman gerektiğinin söyleyeyim acele et!bol şans..
Hasta olmalı , alırken nasıldı. Isıtıcı lamban ve ısıtıcın (su için) varmı ? Yoksa fanus faciası ile mi karşı karşıyayız ?
Evet bu tür sorunlarda genelde ısı başrolde oluyor ama bunun yanında ne tür yem veriyorsun bunada bağlı olabilir ve ortam değişikliğide olabilir daha önceden bende bu sorunla karşılaşmıştım yaklaşık 1-2 ay tek tük yem yiyordu ama biraz ilgi ve ısıtıcı ile problem kalmadı.Ve genellikle ilk kapluş alındığında petshopların tavsiye ettiği yem bu sanyunun bitkisel yemi oluyor buda ufak kaplumbağaların hoşuna gitmiyor.Daha iştah açıcı yemler vermeni tavsiye ederim Mesela karides marka olarakda sera.
ya ben onu gheri aldıgım yere gturdum ve en son gun artık arka kabuğu kuyrugu ustu kagırt gıbı olmustu geri aldıler onu bana yenı bır tane verdıler o da gayet saglıklı ve sanyu marka yemı gayet guzel yıyor sadece ikiye bolunmus halını dıgerini bıraz zorlanıyor sanırım daha kucuk cunku bir tane daha var ve o sanyu stick yemı bir tanesını bır seferde yıyor sanırım normal olanuı bu ayrıca ısıtıcı 40 40 15 akvaryum lamba filtre hersey var tas vsvs...
Bu Sanyu Stick yeşil kapta demi kahverengi yem.Eğer benim bahsettiğimse bunu o kadar fazla sevmiyorlar.Birde kurutulmuş karides dene farkı görüceksin.
"arka kabuğu kuyrugu ustu kagırt gıbı olmustu " Bu ne demek anlayamadım.
Aldığınız kaplumbağaları tedaviye muhtaç durumda geri vermeyin. Onlara tablo yada masa üstü resmi muamelesi yapmayın lütfen. Tedavi edin , uğraşın. Onlar biblo değil canlı , eğer hastalarsa yada çirkinleşmişlerse , kabukları bozulmuşsa bu onların değil , bizim suçumuz.
Onların çaresizliğini anlayın , sessiz çığlıklarını duyun lütfen.
Bu mesaj direk Mehmet3244 beye yazılmış bir mesaj değil yanlış anlaşılmasın , genel olarak , okuyacvak olan herkese yazıyorum.
Eve canlı aldığımız zaman beraberin de bir sorumluluk ta alıyoruz. Eğer o sorumluluğu alamıyorsak , duvarınıza poster alın daha iyi.
EGER ELİMDEN BİRSEY GELMIYORSA YAPABİLECEKLERİM BUNUNLA SINIRLIYSA BEN EN IYISINI YAPTIM EVIMDE ONUN HER GECEN GUN OLMESINI IZLEMEKTENSE ONU ALDIGIM YERE GOTUREREK Kİ ORASI KARSIYAKA NIN EN BUYUK PETSHOP U İSE BENCE GOTURMEDE YARAR VAR.EN AZ KENDIM KADAR EMINIMKI ORADA SENIN BESLEDIGIN HAYVANDAN DAHA SAGLIKLILARI VAR VE BU İŞE BİZDEN DAHA İYİ BİLİYORLAR EVET BU HAYVANLAR MASA USTU RESMI DEGIL HELE KOBAY HİÇ DEGİL .
SAYGILAR...