Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşlar bizi tanır mı?
okulumdan dolayı evde olamadığım için kapluşuma annem ve ablam bakıyor annem son günlerde birşey yemediğini(yem,tavuk,karides) fakat hareketli olduğunu belkide bana alıştığı için böyle olduğunu söylüyor böyle bir şey gerçekten olabilir mi? kapluşlar bize alışıp bizi tanır mı yani haftasonları gitiiğimde sürekli ilgileniyorum gerçekten böyle birşey olabilir mi yoksa başka bir sorun mu var?
Kaplumbağalar evcil yada evcilleşebilen hayvanlar değiller. Ama eminim bağlanmasada görsel olarak seni tanıyordur. Yememesinin sebebi ise kesinlikle bu değildir. Sanırım tecrübe yada ilgi eksikliği nedeniyle değişik , yanlış yada eksik birşeyler yapılmış olmalı. Kaplumbağa hastalanmış olabilir. Mesela ısınma lambası az yanmıştır yada temizlik aksamıştır uzaktan bilemiyorum , yada belkide geçici bir durumdur tekrar açılır yemeye başlar. Yoksa kaplumbağalar yeme karşı kim verirse versin tepki verirler.
benim çipil beni az da olsa tanıyor gibi geliyor bana mesela ben elime alınca çırpınmadan bekliyor benden korkmuyor elime alınca onu mümkün olduğunca az rahatsız edecek şekilde ve kısa süreli tutuyorum bunun da etkisi vardır diye düşünüyorum. 9 yılımız geçti beraber o kadarcık tanısın ya ama evet herkesin elinden yemek yiyorlar yemek olsun da kim verirse versin mantığındalar :) köpeğim yemek yerken onun kabına bile giriyor korkmadan
Tanır diye düşünüyorum en azından benimki tanıyor. :) Benden başka kimsenin elinden bir şey yemiyor. Evde sadece benden korkmuyor filan.. Bilemiyorum belkide ben yanılıyorumdur. ^^
soğukkanlı hayvanlar insanlara karşı duygu beslemezler,duyguları yoktur zaten..ama görsel olarak tanıyorlar,evde en çok ben yen verdiğim için beni görünce hemen bana bakıp yem için koşturmaya başlıyorlar..