Hamster

Hamster Beslemek İstiyorum
arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi hamster beslemek istiyorum ama önce birkaç sorum var: 1-Daha önce tavşanda besledim ama tüy döktüğü ve dış parazit sorunu olduğu için aldığımız yere geri vermek zorunda kaldık (maalesef) aynı sorunlar hamsterlerdede olur mu? 2-Arkadaşım yeni syrian beslemeye başladı ona hamster kafesi diye kedi kafesi vermişler ve onu kemirmiş (kaçabileceği genişlikte) ama ben pet shopçulara baktığımda hamster evleri telli falan değildi tamamen plastikti ben ne yapmalıyım ? 3-Syrianlar çok tatlı oluyo ama ben ısırma tehlikesi en az olan ve tombul bir farem olmasını istiyorum syrianlar ısırırmı ? 4-Son zamanlarda hanta virüsü ve domuz gribi gibi şeyler çıktı forumları okudum sadece sizinle temas ediyo bu yüzden hasta olma ihtimali yok yazmışlar ama ben daha yeni alacağım için hastalıklı bir fare almamak için ne yapmalıyım yada hastalıklı olma ihtimali var mı? 5-Dördüncü sorunun cevabı kesinlikle hasta olamaz ise bu son sorum ( eğer bir ihtimal bile varsa hamster almayacağım; ne kadar istesem bile sonuçta benden değerli değil ya !) veterinere falan gitmesi zorunlu mu ?

kimse cevap yazmamış ben yeni geldim öncelikle kafes istersen heryerden bualbilirsin tel kafes ve siyrn a gelelim hamster lar arsında en ele gelir en evcil en sakin lerden dir ısırmaz ama tabi korkutmazsan eline labilirsin elinde uyur bile ve dişi hamileyken ona dokunur veya rahatsız edersen ısıra bilir ben de suryeli istiyordum şansıma diyarbakırda sadece bir tane kalmıştı oda sanırım gonzale beyaz tüylü ve kırmızı gözlü bende topbul büyük ve ısrmayan isterdim ama garibim yaralıydıda dedim alayım bari ama gonzales kesin benimki eyrinde durmak bilmiyor bırakın elime almayı elimi kafese zor katıyorum walla :D

merhaba.geçde olsa cevap yazayım. Bende syrıan cinsi hamster var.hem hobi hem satış. 7-8 aydır yapmaktayım.Tüy döktüklerine daha şahit olmadım.Isırma huyları yoktur. Elinizde yiyecek kokusu yoksa ısırmaz. birde uykusundan aniden uyandırıp elinize almaya kalkmazsanız. Hanta virüsü ile ilgili açıklama sayfada var. Veteriner konusuna gelince maalesef farklı ve yeni gelişmekte olan bir sektör olduğu için deneyimli ve bilgili veteriner bulmak biraz zor.Beslemek olarak derseniz çok kolay hayvanlar. Temizlik sorunu neredeyse yok.idrarını belli bir noktaya yapar.o bölgeyi elinize bi torba geçirip gün aşırı talaşını temizleseniz ve 7 gün civarında talaşı tamamen temizleseniz yeterli. suyunu sıksık tazeleyin ve klorsuz olmasına özen gösterin. evimde iki syrıan ım var. ikiside erkek. eşim ve kızım ikisinide çok afkalıyorlar ama bir tepki yaşamadılar daha.tabii onlarında bir sınırı vardır muhakkak .Hamsterlar yalnız hayvanlardır. dişi ve erkek beslemek istesenizde maalesef birarada yaşayamazlar.iki ayrı kafes kullanmak gerekir.

Yanıtlamak için giriş yapın