Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
ilk defa çiftleşen kuşlar
slm arkadaşlar daha öncede size sormuştum kuşlarım bu ayın başında çiftleşti ama yumurta vermedi diye.dün bir kuşcuyla konuştum sadece muhabbet besliyor ve satıyor.bana dediki kuşların yavruluktan yeni çıktıysa ve daha önce yuurtlamadıysa ilk defe çiftleşiyolarsa dişi 1ay sonra ilk yumurtayı verir dedi.anca hazırlanır dedi.benim kuşlar 1hafta boyunca sürekli çiftleştiler ve şu anda çiftleşmiyolar veya ben ras gelmiyorum.ama kuşcunu demesine göre mayısın 5 gibi yumurtlar dedi acaba nekadar doğru.sizdende yorumlarınızı bekliyorum.
normal sartlarda 8 gün ile 18 gün arasında yumurtuyolar ama bu süre beslenme, ısı, ışık, huzur vs etkenlerle uzayıp kısalabiliyor. sence normal olmayan biseyler var mı?
valla beslenme sürekli vitaminleri yemleri hergün değişiyor.yer konusuna gelince kendilerine ait bir odaları var.kimse onları rahatsız etmiyor.camın önünde duruyolar yani gün doğumunu ve gün batımını seğrediyolar ısı konusuna gelince durdukları yerde ısıtıcı yok ama oda sıcaklığında üşümüyolar yani aksi taktirde şimdiye çoktan hastalanmışlardı.hatta bu sabah yanlarına gittim dişi yuvalıktan hiç çıkmadı.daha önce odanın kapısını acar açmaz içerdeyse bile dışarı çıkardı ama busefer öyle birşey olmadı.sanırım hazırlanıyor.
sayın kardeşim kuşların yumurtlucak dişinin yuvada daha fazla vakit geçirmeye başlaması bunun en büyük işareti , şöyle ek bir bilgi vereyim muhabbet kuşlarında sperm depolayacak ve daha sonra kullanacak bir organ yoktur , yani döllenmiş bir yumurta için dişi ve erkek çifleştikten 1-2 gün sonra ilgili yumurta yumurtlanır, ama gökhan arkadaşımın dediği şeyde doğrudur kuşların çifleşmesinden yaklaşık 10 gün içinde yumurtlarlar bu sadece kızgınlıkla alakadardır (bu süre içinde kuşlar çoklu defalar çifleşirler ancak beslyen insanlar bunu genelde fark edemezler )sen sabret kuşların yumurtlaması içinde gün sayma bakmışın kuşun yumurtlamış güzel bir süpriz yapmış olacak meraklanma
sana söyleyebileceğim tek şey sadece birazcık sabret. yaında yumurtlayacaktır. merak etme.