Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kuru bölgeyi sevdiremedim

marulum kuru bölgesine çıkmıyor hiç. ne yaptımsa orayı sevdiremedim. sürekli suyun içinde.kabuğu yumşak kalcak korkusundan gaga taşı vermeye çalışıyorum. ona da dönüp bakmıyor. yemlerini vitaminle ıslattıktan sonra toz haline getirdiğim gaga taşına buluyorum. ama çok aç olsada vitaminli ve gaga taşı tozlu yemiyor. normal verince mamasını abur cubur yiyor. marul biraz fazla mı nazlı :((( napcam.

img

dilannn

16 yıl 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kuru alanın üstünde ısıtıcı lamba yoksa sopuk olduğu için çıkmayabilirler.Isıtıcı lambayı varsa kuru alanın üstüne monte et.

img

cem_52

16 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kuru bölgeyi biraz daha ısıt yada derece koy bir ölç bakalım kaç derece. Genelde 2 nedenle çıkmazlar 1- ısınma lambası yoksa yada yetersizse yani sıcak bulmazsa 2- güvenlik algılamaları uyarı veriyorsa.
Ha.. son bir şık daha var ... Yada çıkamaz..Tam ortada fazladan bir a harfi daha var yani..

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ısıtıcı lambası var ve tam üzerinde cem. çıkabileği gibi rahat bir kuru bölge ayrıca frozen. bi terslik yok ama istemedi sanırım. biraz daha bekleyip diretmeye devam ederse hep beraber yeni bi kuru alan yapcaz artık

img

dilannn

16 yıl 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ