Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
lütfen bilginiz varsa yardım edin..
tahminen 3 yaşında bir kara kaplumbağam var.geçen sene kış uykusundan bu zamanlarda uyanmıştı. Bu sene hala hareket etmiyor. Odanın içinde arasıra dolaşıyor ancak marul yemiyor.börülceyi çok seviyor ama onunda mevsimi değil.Ölecek diye çok korkuyorum aylardır bişey yemedi ,bu normal bir durum mu?..
" Bu sene hala hareket etmiyor. Odanın içinde arasıra dolaşıyor ancak marul yemiyor. "
Hareket etmiyor ve dolaşıyor kelimeleri durumu biraz karıştırıyor tam olarak ne durumda.
Teraryumu , yuvası ,ısınma lambası yokmu ? odada bir köşedemi öylecene mi duruyor? Benim anladığım yarı kış uykusu durumuna geçmiş ki bu en kötüsü. Ya tam yatsın ya hiç yatmasın. Kış uykusunda ortam ısısı 10 derece üstüne çıkmamalıdır. Evde bunu sağlayamazsınız.
Ilık su ile uzun süreli banyo yaptırın ama dikkat burnuna sakın su kaçmasın sonra iyice kurulayın ve yanan 40 wattlık bir lamba altında ısınmaya bırakın.
Ona uygun bir yuva yapın , ısınma lambası olsun hergün altında ısısın , bir daha ev içinde kış uykusuna yatırmayın. Sera profesyonel otçul (herbivor )sürüngen yemi verin. Dikkat etçil (carnivor) yem olmamalı.