Muhabbet Kuşları

Evcilleştirme için Yardım
Arkadaşlar dun bir muhabbet kuşu aldım.Cinsiyetini tam bilmiyorum.Ama gagasının üstü beyaz.Aldığım kişi onun 1,5 - 2 aylık olduğunu söyledi.Neyse dun eve getirdiğimde kafesin dışından sevdim biraz.Fazla ürkmedi.Bu sabah elime aldım biraz ama ısırdı.Biraz güçlü ısırdı hatta.Elimden yem vermeye çalıştım ama gelmiyor.Bu sabah yemlerini çektim önünden sadece suyu duruyor.Sizce ne yapmalıyım.Ben kuşumu salmak istiyorum dışarı ama benden kaçmasın.Hani bazıları uçuşur kaçarya.Ben öyle istemiyorum mesela kafesinden çıksın masaya koyduumda önumde dursun onu öyle seviyim gibi.Kafeste ayna olsa zararı olur mu ?

zaman alması gerekiyo bu kuşun huyuna bağlı arkadaşım bnm 5 yaşında bi kuşum var kafewsin içindeyekn bana çok sıcak ama dışarı çıkınca başka bi kuş oluyo yani istemiyo gözü hiçbişi görmüyo. yani zaman lazım bi resminin koyarsan merak ettim de?

slm kardeş.. bi kere o aynayı kesinlikle kaldır yoksa sana alışması çok güç olur.. kuş aynası olunca kendisini yalnız hissetmez ve sana ihtiyacı kalmaz.. eline alışmasını dediğin yötemle sağlayabilirsin kuşu 1 gün aç bırak (2 olmasn ölebilir) :) sonra eline biraz yem aldıktan sonra elini kafese yavaşça kuşun ürkmedn koy önüne o o yemden yiyecektr ve sana olan güvnei yerine gelcektir.. bu işlemi yaptıktan sonra yemlerei takabilirsin fakat her gün aynı işmei yılamdan yap.. kolay gelsin

Merhabalar öncelikle muhabbet kuşunuz yeni yerine alışmalı bunun için ona zaman tanımalısınız.Ayrıca elinize almaya çalışmayın o bundan ürker ve bu hareket sizden uzaklaşmasına sebep olur.Ani hareketler yapmayın kafesin kapısını sakin bir şekilde açıp yine sakin bir şekilde elinizi ona yaklaştırın ve parmağınızı göğüsüne dayayarak parmağınıza konmasını sağlayın.Ancak bu şekilde yakınlık kurabilirsiniz fakat önce yeni yerine ve size alışmalı bunlar bu aşamadan sonra uygulayacağınız şeyler..Ayrıca kafesinde ayna olmasın o zaman onunla ilgilenir aynadaki yansımayla arkadaş olur ve sizle iletişim kurmaz..Gelişmeleri birlikte takip ederiz hoşçakalın

Kusunun cere kısmını gösteren bi fotosunu eklersen cinsiyetini tahmin edebiliriz. evcillestirme biraz zaman alır hemen olmaz. ilk 10 gün kafesinden hiç çıkarmdan kafesine yaklas ve özellikle aksam saatlerinde ona hep aynı isimle hitap et seni benimsesin diğer adımlar daha sonra. ayn koyma ki dikkati senin üzerinde toplansın...

Yanıtlamak için giriş yapın