Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
AKVARYUM`U BÜYÜTMEZSEM ... ???
Merhaba arkadaşlar.Ben forumlarda dolaşa dolaşa şunu gördüm ki kaplumbağanın büyümesi büyük ölçüde akvaryum`un boyutuna balı yani diyelim orta çaplı bir akvaryumda bakıyorsunuz 50x50x30 gibi.kaplumbağalar bu akvaryumda maximum büyüyebileceği boyuta ulastıgında diyelim ki 10 cm akvaryumu büyütmezsek bu boyutu daha fazla geçemiyormuş.yani demek istediğim kaplumbağalar akvaryum büyüdkçe büyüyormus akvaryum`u büyütmezsek ne yazıkki ufak kalıyormuş bu dogru mu acaba ? kaplumbağanın büyümesi akvaryum boyuna orantılı mıdır ?
bence akvaryum boyutula bi ilgisi yok.sen kamplumbağana ne kadar iyi bakarsan o kadar hızlı ve bi o kadar da çok büyür.benim kaplumbağalarım öyle
Bu bilgiyi hangi forumda okudun bilmiyorum ama bir forumlarda her okuduğuna inanma birde pet shopçulara inanma.
Aslında kötü bakımla ilgili büyümemeleri. Yetersiz yem ve güneş ışığı küçük kalmalarına yol açıyor. Akvaryum büyüklüğü belki yüzme alışkanlığını etkiler. Ama sen uygun besleyip yazları güneşlendirdikçe büyüyeceklerine emin olabilirsin. 50 x 50 fena değil. 30 un tamamına yakınını su ile doldurup üstüne kapak yparak 1-2 sene idare edebilirsin. daha sonra 100 x 50 x 50 öneririm.