slm hikmet bey.ben kendi çapında muhabbet kuşu üretiyorum.yeni başladım kümesi yeni kurdum.eskiden yapmişdim.ama benim başima şöle bişey geldi.120 kuşum var 80 tanesi yavru damızlığa ayrılmiş durumda 4 aylık oldular onlarda bi sorun yok.ancak geri kalan 20 çift anaçlar eşleşdiler yumurtladılar.ancak bazısı yumurtadayken bazısı yavru çıkardıkdan sonra 100 de 90ı dişi olmak üzere kuşlarım hastalandı nefes almakda zorlanıyolar sanırım astım oldular.ilgi çeken tarafı yumurtlayanlarda veya yavru çıkaranlarda hastalık ve dişilerde diğerlerinde yok aynı odada diğer kümesde 80 adet kuş var onlarda problem yok.neyapmam gerekiyo nasıl bişey bu şaşdim kaldim tüm çıkan yavrular ve anaları ölüyo dükkan değişiyorum kuşları başka bi depo tuttum oraya taşiyorum.sizin önerilerinize ihtiyacım var.saygılar lütfen yardım edin...
Merhaba kuşlarda nefes alma zorluğu dışında herhangi bir olumsuz belirti var mı ? Bu rahatsızlık sanırım bulaşıcı ve bence rahatsız olan kuşlarınızı ayırmanız daha doğru.Bu durumda yer de değiştirseniz yine aynı kuşları taşıyacaksanız birşey değişmeyecektir.Üzüldüm geçmiş olsun
öncelikle selamlar. bende ankarada üretim yapıyorum. aynı sorunla bende karşı karşıya kaldım. sonunda çözebildim. bu özellikle dişi ölümünün sebebi ise fazla yumurtladığı için kalsiyum eksikliği. kafeslerinizden mürekkep balığı kemiği ve gaga taşlarını eksik etmeyin ek olarak vitamin takviyesi yapın. ferkı göreceksiniz...