Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kırmızı yanak kaplumbağa aldım...yardım edermisiniz..
Dün eşimle iki adet kırmızı yanak kaplumbağa aldık.Petshop sahibi bize basit bir plastik havuz içinde besleyebileceğimizi söyledi.Ama eve gelip internetten araştırınca bunun sevimli canlılara işkence olcağını anladım.Şimdi gerekli ekipmanları almak istiyorum.Ama profesyonel olmadığım için yanlış birşey yapmak ve satıcılar tarafından kandırılmak istemiyorum.tüm ekipman ortalama kaç liraya mal olur bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim...Şimdiden teşekkürler....
merhaba bu forumu karıştır aradağın her cevabı bulacaksın biz de senin gibi plastik kapta başladık bu maceraya ama bu form sayesinde tüm ekipmanları tamamladık harika bir yuvaları oldu kolay gelsin ve hayırlı olsun
Forumda daha önce açılmış buna benzer çok konu var. Ama basitçe sıralarsak ; uzun vadede (2-3 yıl idare edecek bir düzenek) 100 x 50 x 40 cm akvaryum - 200 TL civarı 1 adet Dış filtre - 100 / 150 TL civarı 200 Watt ısıtıcı - 25 TL civarı Bunun dışında standart yem masrafları olacak. 1-2 yaşındna sonra ortalama ayda 20-30 lira kadar tutuyor. Dış filtrenin malzmeleri de 2-3 ayda bir değiştirilmeli o da 20-25 lira masraf demek. İyi şartlarda 20-30 sene yaşadıklarını ve 25-30 cm boya ulaşabildiklerini düşünürsek benim size tavsiyem aldığınız yere geri vermeyi deneyiniz.
mrhaba abii ben sana ayrrıntılaruyla soleyeceğim hatta bu tür sitelerde net aracılığı ilede satun alabiirsin o sana bağlı alacağın malzm. assağıya yasıcam fiyatlaruda karsısına yasacagum AKVARYUM:15 tl lik boyutunda kaplusşarun rahat edecektur. ısıtıcı ampul:10-15 tl arası değisir size uygun boyutta bir amrul akvaryum dibi taşı:renkli alacaksanız yeşil cok uygun doğal ortam gibi ama renleri akmayacak olsun FİYAT:1-4 tl arası su filtresi:balıkların kinden olacakFİYAT:10-15 tl arası değisir. ısıtıcı çubuk:5-10 tl arası DEKOR: temiz bir kayalık(üstüne cıkabilecek ve güneşlenecek büyüklükte,dip taşı,kesici olmayan bitkiler YEM:1 kutu yem orta boylarda 5-10 tl ve karidesle beslenmeli arada birde ciy balık eti verin haftada 1 olabilir. NOT:SAKIN HA ONCE KAPLUŞUMU ALYIM SONTRA ALIRIM DEMEYİN VE MALZM. LERİ TAMAMLADIKTAN SONRA KAPLUŞUNUZ GELMEDEN AKVARYUMU ÇALIŞTIRIN KENDİ KENDİNE TEMİZLENSİN YEMİNİ AYRI BİR PLASTİK KAPTA VERİN CUNKU COK PİS YEMEK YİYORLAR HERYARA PARCALANIYOR SONUCDA:en fazla 79 TL en az 46 TL ye sağlıklı bir kaplumbağalarınız olacak hayırlı olsun
teşekkürler.... yinede geri vermeyi düşünmüyorum....evde boş bir alan yaratıp akvaryum kurmayı deneyeceğim..... ama bunun çok önemli bir sorun olduğunu gördüm...Ve petshop sahiplerinin canlılara sadece para olarak baktıklarını anladım.... Birde bir sitede okudum bu kaplumbağalar amerikada yasaklanmış yaydıkları bir hastalıktan dolayı....
gece balığı öncelikle samimi yaklaşımın için teşekkür ederim.. söylediğin rakamlar çok ucuz geldi....Bunları bu fiyata pet shoplardamı bulabilirim yoksa iyi bir araştırma sonucumu ulaşabilirim.... Birde bazı sitelerde maliyetin 300-400-500 tl ye bile vardığını gördüm...Bu fark kapluşların en büyük hali içinmi tasarlananlar...
Evet. Solmonella hastalığı yayma tehlikesi vardır. Özellikle evde küçük yaşta bir çocuk varsa ağır hasarlara çol açabilen bir tür bakteridir. Canlı hayvan ticareti yoluyla yayıldığından, (Bir partide 10.000 adet kaplumbağanın birlikte yolculuk yaptığını düşünürseniz) özellikle kaplumbağalardan bulaşma riski çok fazladır. Direk temasla bulaşır. Masraflarla ilgili yazdıklarımı dikkate almanı tavsiye ederim.
TEKRAR MERHABA İLK GÜNLER BENİM DE MORALIM BOZULDU ACABA HATAMI YAPTIK BU MİNİKLERİ ALMAKLA DİYE AMA ŞİMDİ ALIŞTIK İNŞALLAH UZUN YILLAR SIKILMADAN ZEVKLE BAKARIZ ONLARA SEVGİLER