Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşun 2. göz kapağı
slm arkadaslar, dikkat edersenız kapluşların 2 tane göz kapağı var bi tanesi perde gıbı gozun uzerınde 2. sı asıl göz kapağı. Benım kapluşlarımdan bırısının 1 kaç gundur gozlerının kapalı olduğunu fark ettım, cok az surelı acıo genelde kapalı butun gun. ama acınca da o bahsettıgım perde gıbı goz kapağı acılmıo sankı perde ınmış gıbı gozlerıne nesı olabılır acaba??? bu arada ısıtıcıları cok buyuk akvaryumları dış fılıtrelerı kuru alanları var, her gun dıp temızlığı yapılıyor ve suyun 1,5/4 u deısıyor, dığer kapluşlarda bı sey yok. bu goz derdı olan kapluşun yemek yeme sorunu da yok her gun cok guzel yıyor yemını ne olabılır??? fıkır verırsenız cok sevınırım tesekkurler...
vah! vah! arkadaşım benim de bi kaplumbakam vardı.o da bole idi onun bi ilacı var onu her vetrniere sorsan sana verrir.o ilaçla beraber kaplusuna bi de A VİTAMİNİ alman lasım ılık bi suya 1-2n danla o A VİTAMİNİNİ damlat sonrada ilaçı veterinerin tarifine gore gözlerine sür ama bu işlemi hijyenik bi peçete ile sür eger ben ilacı alamam dersende 1 tl ye antibiyotik göz kremleri satılır eczacıda onuda ala bilirsi NOT:SU KAPLUMBAĞALARININ NE İSTEDİĞİ BİLİNMEDİĞİ İÇİN PETCİLER BU HAYVANLARI COK UZUN SURE YASATAMAMISLAR BU YUZDEN ÖLÜRSEDE SAKIN ÜZÜLME ARKADASIM
Eczaneden tobrex göz damlası alıp bütün kaplumbağaların gözlerine damlatın.(1 ay süreyle)Isıtıcıyı 30 derceye çıkarın.(1 ay süreyle)bol vitamin kaliteli yem(sera mineral+raffy)Su için mikrop kırıcı mavi varya.
2 gundur yemek yedıkten sonra kapluşun gözlerine terramycn suruorum 1 bucuk saat dışarıda bekletıorum bı tanesı acıldı gozunun dığerı de yavas yavas acılıo:)