Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Bir kaç sorum vaaar :))
iyi günler... Muhabbet kuşu bakımında biraz acemiyim ama sağolsun dana önce sitedeki bilgilerle bir kaplumbağa bakıyorum ve 1 sene içinde kocaman oldu umarım muhabbet kuşumda aynı olur :)
Bilenlere bir kaç sorum olacak... Resimleri görülen arkadaşın adı Maviş :) kendisiyle yaklaşık 3 haftadır beraberiz, son 2 gündür günün belirli saatlerinde kafes dışına çıkartıyorum, elimden bir türli gitmiyo, sürekli omuzlarımda ensemde geziyo :) elimden yem yiyo... Sanırım bana alıştı :) Sorularım şunlar:
Kendisini erkek oldu söylenerek aldım doğru mudur ??
Yaş olarak kaç yaşında ya da aylıktır ?
Sık sık sırtını, ensesini falan kaşıyo nedendir? Sanırım bit var ama "Biyo Avispray" adında bir sprey aldım kuşu aldığımın dışındaki bir pet shoptan. 1 haftadır sıkıyorum 2 günde bir 3-4 defa. Bunun dışında ne yapabilirm ?
ben onu yerim ya daha çok küçük kafa çizgilerinden belli ve aslan gibi bi erkekbüyüyünce dahada güzel olacağına eminim.
slm kerkerecardon, kuşn çok şeker güzel bir kuş e sağlıklı gözüküyor.. Kuşun çok küçük daha 2-3 aylık belki daha da küçük, cinsiyet bu yaşlarda pek belli olmaz yani yanıltıcı olur.. ama erkek gibi gözüküyor, dediğim gibi kesin değil.. Kaşıması pek sorun değil onların genelde yaptığı vücüdndan aldığı yağı tüylerine sürerek parlatma hareketi :) eğer yine de haşere var diyosan o ilacı kullan ilerde geçecektir. birde yem dışında taze meyveler de verebilirsin..(marul, ısapanak, brokoli.. vs) iyi günler..
Merhabalar evet kuşunuzun cinsiyeti erkek ve yuvadan düşeli 1 ay ya olmuş ya olmamıştır.Kuşlar sadece bit yüzünden kaşınmazlar.Tüylerini havalandırmak ve temizlenmek amacıylada kaşınırlar.Bu yüzden eğer aşırı bir kaşınma yoksa çok yoğun olarak bir bölgesiyle uğraşmıyorsa bu sorun edilecek bir durum değildir.Tabi ki önlem amacıyla yinede bit için önerilen ilaçlardan önerilan miktarda kullanmanızda sakınca yoktur.Şuan ufak olması itibariyle fazla yormamanızı öneririm.Eğer iyi bakılırsa zamanla çok daha güzel bir renge sahip olacak.İyi günler diliyorum...
boncuk_pamuk, abdus93, Karabulut35 ilginize ve güzel temennileriniz için çok çok teşekkürler. :)