Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kavgamı ediyolar anlamadım :S???
benim 2 tane kaplumbağam var akvaryumun küçük gelmesinden mi bilmiyorum ama sürekli suyun dibine gidiyolar karşı karşıya gelip ellerini birbirlerine dogru uzatıyolar öle yaparken elleri titriyo gibi oluyo. ,kaplumbağalardan biri dişi biri erkek acaba kur yapma gibi bişeymi:D yoksa kavga mı:S???
kur yapma
peki salatalığa aynı tepkiyi veriyorsa ne olabilir? İlk başta inanamadım ama cidden salatalığa yaklaşarak ellerini titretiyor benimkisi...
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=75213
Benimki de yeni gördüğü her objeye el titretir, hatta bunu yaparken artık ezberlediğim bir yaklaşma tarzı var, süper dikkatli, aynı zamanda tedbirli, biraz meydan okuyan bir tavır, eller önce kenarda kafayla yaklaşma, sonra tırnakları uzatma, bir yakın bir uzak...tıpatıp hareketlerini anlatmak çok zor. "Bak korkmuyorum senden, ne olduğunu daha çözemedim ama kötü bişeysen de şimdiden ben önlemimi alıyım, gücümü ve tırnaklarımı sana şööööyle bir gösterim ki sen de adımlarını ona göre at" diye kafamdan yorumluyorum ben :)
Arzu_atalay kaplumbağanızın cinsiyeti nedir ve tek başına mı bakıyorsunuz ? Şu el titretme olayını benimkiler hiç cansız objelere yapmadılar. pinar, ilk gördükleri objeleri tanıma aşamalarını izlemek gerçekten çok keyifli :) Benimkiler önce eller ve kafa içerde yaklaşır, bir süre izler ve koklar, koklarken burnu değerse hemen kaçar ama sonra gelip tedirgin bir ısırıkla nesneyi yoklar, ısırık işe yaramazsa yine kaçar sonra dayanamaz gelir bir daha ısırır :) Sırf bu şaşkın hallerini izlemek için havuzlarını bir sürü ıvır zıvırla doldurdum :)
Huleyn evet yaa aynen Melek de öyle :) Yeni objeye pur dikkat bir yaklaşma, kafa hafif içerde, eller yanlarda toplanmış ama ayaklar kocaman dışarda yaprak yaklaşışı diyorum, minik bi devesukuşu :)) Bir hamle, değince komik bir geri kaçış, hadi sonra geri dön bir de ısırık, merak merak merak :D Ekstradan bir de el titretme oluyor son aşamada, ama hepsine değil, artık nasıl bir ayrım yapıyor da titremeye karar veriyor orasını bilemiyorum :)
ewet utqujoan endişelenme bnce kur yapıolardır