Merhaba.bende bir kanarya var sapsarı sanırım malunia cinsi,tam olarak bilmiyorum.akrabamdan aldım aldıgımda 1 yaşındaydı aşağı yukarı 1 senedir bende.kafesine elimi soktugumda cok ürküyor.elime aldıgımda sık sık nefes alıp veriyor.korkuyor yani.anlıyacagınız bir türlü alışmadı.evin içinde hiç salmadım kaçar diye.bir kaç sorum var;
1-kanaryalar muhabbet kuşları gibi evin içinde uçabilirler mi ? arada bir salmalımıyım evin içine
2-alışıp elime filan konabilir mi korkmadan
3-sizin kuşlarınız bu söylediklerimi yapabiliyor mu ?
yok mu yardım edebilecek deneyimli arkadaşlar ???
s.a. kardeş kanarya yı yavru olarak alıştırdığın zaman bu gibi şeyler yaparlar seninki gelmiş 2 yaşına artık çok geçç :)
Yavruyken alınmış olursa bir ihtimal alışabilir ama o zaman bile bir muhabbet kuşu kadar ehlileşmez. Bence kafesten çıkarmayın.
Goldenretriever rumuzuyla başlattığım "Böyle Kanarya Dostlar Başına" başlıklı yazımla ilk romanım Horgeneral`de bu konuyla ilgili geniş bilgiler bulabilirsiniz. İnsana alışan kanarya kadar güzel bir şey düşünemiyorum. Ötüş eğitimi de süper olan oğlumla bir ötüş yarışmasına katılsam, omuzumda veya kafamda ya da elimde makaraları koyverse, oradakilerin donup kalacağını biliyorum. Siz siz olun, kanaryayı oğlunuz yahut kızınız yerine koyup kendinize alıştırın. İnternet sitem 🔒 Üyelere Özel vasıtasıyla, varsa sorularınız yanıtlayabilirim.