Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kabuğu sertleştiren jel zaralı mı?

ya ben su kaplumbağası satan bir yerden vitamin almaya gitmiştim. adam dedi ki bu kabuğu sertleştiren jelden al vitaminle aynı görevde hemde kabuğu sertleştiriyor bende bir sayfada okudum ki ben kabuk sertleştirici jel kullandım daha da yumuşadı kabuk. Acaba benim kulanmam da sakınca var mııı?

img

elifnur23

16 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Öncelikle satıcılara itibar ememeniz gerekliliğini vurgulamak isterim. Onlar işin ticaret kısmındadırlar. Bence uygun ortamı sağladıktan sonra herhangi bir kimyasalı kullanmamak gerekir. Biz sağlayamadığımız şeyler için dışarıdan yardım almalıyız. Örneğin kemik gelişmi için güneşe ve kurumaya ihtiyacı vardır. Eğer güneşlendiremiyorsak UVB lamba almalıyız. Kuru alan sağlamalıyız ki mantar olmasın.

img

ferplex

16 yıl 1 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

elifnur hanım kabuk sağlığı için d3 vitamini şart ve d3 vitamini ancak kaplumbağanızı güneşlendirdiğinizde kabuktan emilen güneş ışıgı sayesinde kaplumbağanız bunu kendisi temin ediyor yani kabuktan aldığı ışınlarla veya uvb ışık ama kabuk üzerine o kimyasal kabuk sertleştirici dedikleri maddeyi sürdügünüzde bu durumu engellemiş olursunuz kabuk sağlığı için kablumbağanızı düzenli güneşlendirmeli ve kuşlar için kullandığımız ğağa taşını toz haline getirip yemlerini biraz suda beklettikten sonra bu toza bulayarak vermelisiniz bu yaptıgınızda kabuk ve kemik gelişimi için kablumbağanıza destek olacaktır kabuk yumuşaması hastalığındanda koruyacaktır son olarak kaplumbağanızı ğüneş altına çıkardıgınızda içine koydugunuz kaptan kaçamayacagından emin olun ve kabın bir kısmı gölğede kalsın ve güneşlenme süresi 30 dakikayı aşmasın ve kapta az miktarda su olsun sadece ıslanabileceği kadar

img

unbalanced

15 yıl 9 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ