Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kavga hazırlığımı yoksa kurmu?

Hepinize iyi akşamlar dilerim. 3 seneden beri beslediğim çok sevdiğim 3 adet kaplumbağam var. 2 sinin dişi birinin erkek olduğunu düşünüyorum. Erkek 1,5 yaşında, dişiler 3 yaşında. Son 1 aydır 3 kere şans eseri karşılaştığım bir durum var. Dişilerden bir tanesi ve erkek kaplumbağam suyun dibinde karşı karşıya ön 2 ayakları birbirlerine doğru açılmış birşekilde duruyorlar. 5 saniyede bir sırayla ayaklarını titretiyorlar. Dişi olan 15 - 20 saniyede bir ağzını açıp kapıyor. Bu durum 10 - 15 dk. kadar sürüyor. Kavga olduğunu pek düşünmüyorum çünkü fiziki bir temas yok. Ancak birbirlerine çok yakınlar. Sizce bu durumun nedeni nedir? İyi akşamlar..

img

aspx

16 yıl 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

asPX
Bu karşılıklı durup titremenin , kaplumbağalara ait bir iletişim ve kendini gösterme şekli olduğuna inanılıyor.  Kaplumbağa bu iletişim şeklini kur yaparken de kullanır başka zamanda.  Dışardan akvaryuma doğru tutulan anahtarlığa titreyeyen kaplumbağalar olduğunu da okumuştuk. Tabi kaplumbağalar karşılıklı iletişime en çok cinsel amaçlı yaklaşımlar esnasında ihtiyaç duyacaktır. Bu yüzden daha ziyade kur yapma olarak algılanır. Kur yapmakta iletişimdir , meydan okumakta iletişimdir. Sabahtan akşama kadar tıkılkdıkları yerde ne yapsın garibim akvaryum mahkumları. Ama Isırma yoksa sorun yoktur.
1.5 yaş erkeklerin ergenliğe ulaşmaları için biraz erken bir süre. 2 yaşını aşması gerek. Erkekler genelde 2-4 yaşları arasında dişilerse 3-5 yaşları arasında ulaşıyorlar. Bu süreleri 2-5 ve 5-7 yaş arası diye veren sitelerde var.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevap için çok teşekkür ediyorum. aslında 1,5 yaşından fazladır elbette çünkü ben 1,5 sene önce almıştım. tabii bunuda üstüne eklersek muhtemelen yaşı daha büyüktür. ısırma yok evet. o zaman korkulacak birşeyde yok. tekrar yeşekkürler. iyi günler...

img

aspx

16 yıl 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu karşı karşıya gelme olayını benim kaplumbağalarımda yapıyodu kavga olduğundan korkuyodum :D teşekkürler frozen

img

utqujoan

16 yıl 7 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ