Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kabuğu çatladı
merhaba 4 adet kaplumbağam var ve birtanesi eskiden haraketli ve uyanık olmasına rağmen 1 hafta içinde durgunlaştı ve kabuğu çatlamayabaşladı. sürekli kuru bölgelere çıkıp uyuyor sadece yemek zamanı uyanıyor. hergün yıkıyoruz hergün ılık suda yüzdürüyoruz bu drumun neden olduğunu anlaymadım. yardımcı olursanız sevinirim.
Kabuk çatladı derken kastettiğin kabuğun yarı şeffaf üst katmanının ayrılması ve dökülmesimi. Buysa normaldir Halsizlik eğer diğer hastalık belirtileri ve iştahsızlık yoksa mevsim dönümü de olabilir. Bazen kıştan bahara yada sonbahardan kışa geçerken oluyor. Ortam ısısı su ve kara olmak üzere gece ve gündüz yeterlimidir. Isınma lambaları varmı.
biz kaplumbağalrı yeni aldık ve bu bilgileri çok iibilmiyordum bir ısıtıcımyok şuan ama burada okuduktan sonra hemen bir ıstıcı alacağım. büyük bir cam akvaryumaldık kumsalları var deniz taşları felan bir tanesi çok hareketliydi birden durgunlaştı gün içnde suyuna ılık su takviye ediyorum ve kalarifere yakın yere koyuyorum bu tabiki ısıtıcı alana kadar olan bi durum. kabuğa gelince şefaflık değil beyazlaşmaşeklinde hani kireç sürüküş gibi yemelerinde bi sorun yok sadece bir tanesinde var.
Beyazlık mı var ayrışmamı. Yeni alınan bebekler kabuk değiştirmez hemen. Rengi yeşilmi yoksa daha ziyade kahverengi ağırlıklımı ? Çok net bir fotoğraf koyabilirsen daha iyi olur. Isıtıcı, filtre , ısınma lambası , kuru bölge mutlaka şarttır.
Hocam bilgiler için teşekkür ederim ama sanırım bebek değiller bunlar biraz büyük aldım ben diğer yerlerdekine bakınca benim kaplumbağalarım büyük fark var yani :) sularısını 2 günde bir değiştiriyorum ve temizliyorum güzelce kabuğunun bir kısmına ayran dökülmüş gibi yada hani duvar su alır nem yaparya onungibi bişey yarın uyandığımda ekleyeceğim resimlerini şimdiden sağol