Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
YARDIM BEKLİYORUM!!
Selam arkadaşlar 1. fotoğraftaki mavi renkte olan kuşu 2,5 - 3 ay önce almıştım dişi olarak dün bir tanede erkek almaya karar verdim ve aldım beyaz olanıda erkek olarak verdiler bir zahmet resimlere bakarmısınız acaba doğrumu birde 2. aldığım beyaz olan kuşu direk olarak ilk aldığımın yanına saldım doğrumu yanlışmı yaptım sizce arkadaşlar dişi (MAVİ )olan beyaza baya saldırıyor gagayla bunlardan yavru almayıda düşünüyorum sizin önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim http://img90.imageshack.us/img90/106/25032009052.jpg http://img90.imageshack.us/img90/7713/25032009047e.jpg
beyaz olan kesinlıkle erkek ama mavi olanda bana erkek gibi geldi.alalı 3 4 ay oldu demişsin bnm ilk aldıgın dişide böyleydi ama 1 ay sonra mavilik gitti erkek sanıyordum dişiymiş meger...
ben pek bilmiyorum. yanlışsa şimdiden özür dilerim ama ikiside erkeğe benziyor. özellikle 1. resimdeki mavi kuş bana göre erkek..
mavi kuş kesin dişi.burun delikleri beyazlamiş yan trafların mavi olduğuna aldanmayın.genç dişilerde burun delikleri beyaz olur diğer taraflar mavi.yalniz daha hazır değil.göreceksiniz 1 ay içinde renk kahverengiye döner.herkese selam
slm kardes sana bı sorum olucak ta benım 1 çift kuşum var daha alalı 30 gün olmadı ama yavru deıller yası belkı vardır benım dısı kuşumun karnında hafif bir şişiklik var acaba hamilemi_? hastamı_? ne yapmamı önerirsin ... acil
ewet benımde dişi kuşumu erkek diye aldım gagası maviydi ama 1 2 ay sonra mavilik gitti.kahverengi olmaya basladı.yavruyken anlasılmıyo
mrb arkadaşım kuşun erkek veya dişi olduğunu burnunun üzerindeki et dokusundan anlıyoruz eğer maviyse (belli bir şekilde) erkek beyaz veya çok hafif mavimsi gibiyse veya renksizse dişi mavi erkeğe benziyor emin değilim ama kesinlikle beya dişi
slm gcakay fotolardaki kuşların dediğin gibi mavi olan dişi, beyaz olan erkek,,,erkeğin salma kuşa benziyor, belki ondan dolayı eşleşmede sorun oluyor olabilir veya dişinin 3 aydır yalnız olması ve aniden yanına erkeğin gelmeside bir sorun olabilir ama beklemen en iyisi 3-5 gün kavga ederler,sonra anlaşırlar,eğer anlaşamazlarsa dişiyi yuvadan al başka bi yere koy,birbirlerini görsünler,1 hafta sonra dişiyi tekrar erkeğin yanına koy...neticeyi bekle,,,esenkalın
arkadaşım göründüğü kadarıyla ikiside dişi kuşların
beyaz kusuna kesin olarak erkek diyebiliriz ama mavi kusunun cere renginin dönmesini 15-20 bekleyelim sonra yeni bi fotosunu eklersen sağlıklı yorum yapabiliriz...