Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
acil yardım--10 ölü-erime
mrn arkadaşlar canlı doğuranlarla dolu 150 lt.civarı bi akv.var son bir haftadır 10 a yakın balığım öldü ve ölümler devam ediyor bütün balıklarda ilkönce ağız erimesiyle başlıyor. Ağızları tamamen eridikten sonra ölüyorlar. Suyumu 1/2 tazeleyip seranın mantarla ilgili bi ilacından verdim ayrıca akvcumun verdiği bi dezenfektan kullandım ama ölümler hala devam ediyor. 30 balıktan 10 balığa düştüm.Ne yapabilirm?
Selam koala_x
Dostum balıkların ne? Haftalık su değişimini yapıyormusun? Yemlemeyi ne şekilde yapıyorsun? Dip temizliğini yapıyormusun? Su değerlerin nasıl? Bu bilgileri verirsen sana daha çok yardımcı olabilirim...
Balıklarda vücutlarının belli bir bölümünün erimesi öncelikle strese bağlı olarak oluşur.Bu stresin bir çok sebebi olabilir.Balık transferinde,başka balıkların korkutması ve ya ortamın darlığı gibi...
Balık strese girdikten sonra vucudunun üzerini kaplayan koruyucu sıvıyı salgılayamaz hale gelir ve bu yetersizlik önce kuyruk ve yüzgeçlerde başlar.Koruyucu bu kalkan azaldıkça dış ortamdaki bakteri ve mantarlar saldırıya geçer ve kuyruğu yemeye başlarlar.İlerledikçe kuyruğun dip kesimlerinde yüzgeçlerde erimeler oluşur ve balık tedavi edilmezse ölür.
Bunun tedevisi için bilmediğin antibiyotikleri kullanma.Çünkü zamanla yarışıyorsun.Hasta balığı veya balıkları en az 5-10 lt lik bir yere ayır ve balığı karanlık bir ortamda tut.Akvaryumculardan temin edebileceğin Sera nın Bactobur ilacını al.Prospektüste yazdığı gibi ilacı uygula.Çok kısa sürede faydasını göreceksin.Hasta balıklar iyileşmeden akvaryuma koyma.
Sevgiler.
arkadaşım akvaryumunu yeni mi kurdun?agızlarında kopuk kopuk parçalar mı oluyo?mantar olmuş olabilirler..aldıgın mantar ilacını içindeki prosüdüre göre uygula o zaman sorunun 6-7 gün için de hallolur.tabi mantarlarsa..bir de bu tedavi süresince bir kaç balıgını daha kaybedebilirsin üzgünüm...hadi kolay gelsin dostum..