Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

ÖNEMLİ!!!KAPLUMBAĞAM DÜŞTÜ:(

kaplumbağalarımın akvaryumlarını temizlmek için onları ölüm fanusu dediğimiz kaplarına koymuştum akvaryum suyunu değiştirdikden sonra sularına mavi bi mürekkep damlatıorum suyun daha hijyenik olması içinmiş neyse mürekkebin suda dağılmasını beklemek gerekiyo bizde bi yere gitmişdik kısaca kaplumbağlarım o ölüm fanusunun içinde kaldılar birisi dışarı çıkmış ve düşmüş ama nasıl çıktı nasıl düştü bilmiorum düştüğü yer oldukça yüksek kaplumbağama bişey olma ihtimali var mı acaba?

img

zeynneq

16 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bişey olmamıştır onlar 9 canlı hayvanlar :Dşaqa tabi ama benimkilerde düşüyor bişey olmaz...

zeynNeq Önce geçmiş olsun o damlattığın mavilik metilen mavisi esaslı birşey olsa gerek. Bence damlatmana gerek yok. Heleki üzerinde contra ichtyo filan yazıyorsa balıklarda beyaz benek hastalığı içindir. Kaplumbağanda birşey olup olmadığını bilemem ama hareketlerine bakarak anlayabilirsin sanıyorum.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim frozen kaplumbağmın hareketli şuan için gayet iyi iştahıda maşallah çok yerinde.bir sorum daha olacak 2 tane kaplumbağam var benm birisi 7 cm diğeri 6,5 cm onları alalı 9 ay oldu sence büyüklükleri normal mi?

img

zeynneq

ÖZEL MESAJ

Ya forumda ki kişilerin yaşlarıda yazsın bence gerekirse ebeveynlerinle görüşüp kaplumbağaları onlara teslim etmeleri gerektiğini filan belirtelim nasıl iş anlamıyorum kaloriferin üstüne koyup kaynatana kadar bekleten mi istersin,su dolu akvaryumun içinde nasıl dinlenecek diye soran mı,hava ile mi soluyorlarlar yoksa ciğerleri var mı? diyenler, kaplumbağaları evin içinde arayıp bulamayanlar...... Benim kaplumbağa alıcak ve fanusda besleyen bu arkadaşlara tavsiyem henüz bir canlının sorumluluğunu almadan önce ilk önce ateşi filan beslesinler ne bilim akvaryumda su beslesinler.... yine de hayır ben beslerim diyorsanız merak etmeyin özgürlük nedir bilmezler sırf yem verdiğin için her türlü işkenceni maruz göreceklerdir, merak etmeyin kapattığınız fanuslarda hapsediklerini de bilmezler, açken sana sevgi gösterisi gibi gelen hareketler sergilerler ve sen bu sayede egonu tatmin edersin.Ölür giderler unutursun. Zeynneq belliki sen önemsiyorsun onları o yüzden sözüm sana değil kazadır olur ama bundan sonra daha dikkatli olmanı umarım.Eğer kaplumbağanın hareketlerinde tuhaf gelen bir şey varsa bir veterinere götürübilirsin.

img

vapiti

16 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ya forumda ki kişilerin yaşlarıda yazsın bence gerekirse ebeveynlerinle görüşüp kaplumbağaları onlara teslim etmeleri gerektiğini filan belirtelim nasıl iş anlamıyorum kaloriferin üstüne koyup kaynatana kadar bekleten mi istersin,su dolu akvaryumun içinde nasıl dinlenecek diye soran mı,hava ile mi soluyorlarlar yoksa ciğerleri var mı? diyenler, kaplumbağaları evin içinde arayıp bulamayanlar...... Benim kaplumbağa alıcak ve fanusda besleyen bu arkadaşlara tavsiyem henüz bir canlının sorumluluğunu almadan önce ilk önce ateşi filan beslesinler ne bilim akvaryumda su beslesinler.... yine de hayır ben beslerim diyorsanız merak etmeyin özgürlük nedir bilmezler sırf yem verdiğin için her türlü işkenceni maruz göreceklerdir, merak etmeyin kapattığınız fanuslarda hapsediklerini de bilmezler, açken sana sevgi gösterisi gibi gelen hareketler sergilerler ve sen bu sayede egonu tatmin edersin.Ölür giderler unutursun. Zeynneq belliki sen önemsiyorsun onları o yüzden sözüm sana değil kazadır olur ama bundan sonra daha dikkatli olmanı umarım.Eğer kaplumbağanın hareketlerinde tuhaf gelen bir şey varsa bir veterinere götürübilirsin.

img

vapiti

16 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

zeynNeq
1 yılda 7.5-10 cm boya ulaşmaları normal. Cinsiyet belirleyebildin mi ? Dişiler biraz daha iri oluyorlar.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

evet birisi dişi(çiki)diğeri erkek(ciks):):)

img

zeynneq

ÖZEL MESAJ

Frozen ben kaplumbağalarıma kabuk sertleştirici sürüyorum onları aldığımdan ancak çok az miktarda sürüyorum ve daha sonra kabuklarını kuru bi peçeteyle tekrar siliyorum yani losyonun bir miktarını alıyorum hiç bi zararı olmuyo kaplumbağalarıma böle devam mı ediym yoksa losyon sürmeyi bırakayım mı

img

zeynneq

ÖZEL MESAJ

Büyük çoğunluğunun içeriği belli olmadığı için, çoğu merdiven altı imalatı olduğu için , insan sağlığı ile oynayanlar kaplumbağa sağlığı ile hayli hayli oynayabileceği için , saygın firmaların sertleştirici diye bir ürünü olmadığı için (temizleyicileri var) son olarakta kabuk sertleşmesi üstten sürülen herhangi bir solusyona bağlı olamayacağı için karşı çıkıyoruz.
Ne sürdüğümüzü bilemediğimiz için kabuğun nefes almasını engelliyormuyuz bilemiyoruz, bazısı suya yağ bırakıyor , çoğu kez işe yaramıyor etkisi sadece psikolojik.
Bütün bu sebeplerden dolayı karşı çıkıyoruz. İşin aslı bizde biraz mantıken konuşuyoruz belki ama , mantık doğru olduğu için riske girmek yerine kullanmayın önerisinde bulunuyoruz..

img

frozen

ÖZEL MESAJ