Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Lanet Kabuk Sertleştirici----> göz sorunu:(( - 2.sayfa

arkadaslar kapluşlar 6aydır bende fakat 4-5 yaşındalar yani hayli büyükler yakın zamanda ölüm fanusundan akvaryuma terfi ettik uyum sorununuda hallettik mutlu mesut geçiniyorduk düne kadar!! yemlerini verdim günlük bakışmalarımızı konuşmalarımızı yaptık(yaptım):).....sonra hiç kullanmadığım fakat akvaryumcudan aldığım kabuk sertleştirici geldi aklıma ince bir tabaka kabuklarına sürdüm tekrar suya bıraktığımda yağ gibi bir tabaka oluşturdu ve büyük olan(dişi oluyo sanırım adını Elif koydum) elifin gözünde soruna neden oldu gözleri artık kısık ve bazen tamamen kapatıyor elleriyle silmeye çalışıyor bu durumdan çok rahatsız oluyorm ne yapmam gerekir?? sanırım gözleri tahriş oldu hemen sularını yeniledim fakat sorun devam etmekte onunda morali bozuldu sanırım eski neşesi hareketliliği yok:( su içinde uyuyor ve gözlerini silmeye çalışıyor....bepanthane aklıma geldi fakat sormadan bişey yapmayım dedim fikri olan varmı arkadasalar çok sinirim bozuk.......1milyonluk adi bir krem yüzünden Elifim gözlerinden olmasın off acil yardım lütfen:(((

img

goktugvw

19 yıl 9 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam momo;

Ben seni karıştırırmıyım ayıp ettin Shocked memo diyen arkadaş Faldor...

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

>.< afedersin gerçektende. Yılan hikayesinden mi alıştım memoliye ne yaptım bilmem :D Düzeltiyorum momo :D

img

faldor

19 yıl 8 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Thumbs Up Thumbs Up Thumbs UpSevgiler.. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

yok onu faldora dedim, önemli değil zaten. kampanya işini de kapan zaten deepfishing48. vesile ile başlık da güncellendi başa geldi.

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Computer Smash Throw Computer PhewAnlamadım... 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

hahaha, yok hazır sen kampanya işini başlatmışken kabuk sertleştiricilerin gereksizliği konusunda da kampanya yap diye demiştim ama başlık zaten bu vesiyle hep güncel kaldığı için gerek kalmadı. ölüm fanusları konusunda bir kampanya şart ama diyorum.

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eğer kabuk sertleştirici sürdüysen o 15-20 dk kuru bir alanda bkletmelisn ancak öyle etki gösterir bnm kaplusmn kabuğu çok incedi ama öyle deil artık ama kabuk sertleştiriciyi gözüne kaçırmamalısın zaten kullanma talimatndada yazıyordr kaçırırsan yıkamalısın hemen koyduğunda kurumadığı için (normal olarak) bulasr ve kabuk sertleştirici kullanmasınız çünkü kanola yağı içeriyor farklı birşey yok içinde.

img

gkcemm

16 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumcunun tavsiyesi ile 7-8 ay kullanmıştım ben de,işe yarar gibi gözüküyor aslında,ama kabuktaki gözenekleri tıkadığı için geçici bi güzellik verir,bi süre sonra zararı da dokunabilir bilmiyorum..ama en iyisi güneşlenmeye çıkarmak ve fırçalamak diye düşünüp 2-3 aydır öyle yaptım,kabukları eskisinden daha canlı ve daha güzel.. bu arada doğada yaşayan su kaplumbağalarının resimlerini incelemiştim,çoğu yüzen saksı gibi..demek ki kabuk sertleştirici olmadan da sağlıklı bi şekilde yaşayabiliyorlar..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar   beni lütfen dinleyin sertleştirici  sağlıklıa ama :

kullanımı zor ben bildiklerimi anlatıyımSealed

1. yere bir gazete kağıdı koyun

2.  kapluşlarınızı üstüne koyun 

3.  sertleştiriciyi bir cisimle kabuklarına sürün

4.  sonra bir müdet kapluşlarınız beklesin (sertleştirici kuruyana  kadar)

not : ne dicektim ya ben :) ha sertleştirici  vücudunuzla temas etmemeliUndecidedhoşçaklın

img

karetekopek

13 yıl 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ