Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

KABUK BAKIM LOSYONU

Herkese selamlar Arkadaşlar dün kaplumbağalar için vitamin almaya gitim ve akvaryumcu arkadaş bana vitamin diye sera nın kabuk bakım losyonu verdi. Tabi ben durumun hemen farkına vardım ama daha önce bu ürünü hiç görmemiştim, sera gibi bir markada olunca baya faydalı bir şey olduğunu tahmin ediyorum bilen bir arkadaş varsa ne işe yaradığını söyleyebilirmi. (aman dikkat aldığınız ürüne çok dikkat edin farkına varmadan vitamin diye yemin üstüne damlatıp kapluşlara yedirseydim düşünemiyorum....)

img

bahadır_hacıoglu

18 yıl 10 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bir zamanlar bunlar hakkında yazı yazmıştım ama bulmam biraz zor oldu.
Şimdi kaplumbağa kabuk sağlığı için piyasada 2 tür losyon satılıyor bazıları kabuk sertleştirici ismiyle satılıyor içlerinde ne var meçhul ve adı doğruyu yansıtmıyor.Bunlara karşı çıkıyoruz.
Birde kaliteli firmaların kabuk bakımı yada kabuk temizliği diye pazarladıkları losyonlar var bunlar büyük oranda yağ içerikli. Zaten kabuk sertleştirdiği yazılmıyor sadece bakım amaçlı deniliyor

Tetra : Turtle Vitashell Ingredients: Purified Softened Water, Sunflower Oil (ayçiçeği yağı) , Emulsifying Wax, Cetyl Alcohol, Coconut Oil (hindisten cevizi yağı) , Palm Oil ( palm bitkisi yağı), Soybean Oil, Olive Oil (zeytin yağı) , Glycerin (gliserein) , Lanolin, Cottonseed Oil ( pamuk tohumu yağı), Steramidopropyl, Dimethylamine Lactate, Protein Conditioners, Diazolidnyl Urea, Rosemary Oil (rosemary yağı) , Methylparaben, Propylparaben, FD&C Yellow #6

Sera repticlean caryophylli aetheroleum( karanfil yağı) , paraffinum subliquidum ( mineral yağı)

Görüldüğü gibi bunlar çeşitli bitkisel yağlardan oluşuyor Sanıyorum kabuk üzerinde bir tabaka oluşturuyor. Benim herhangi bir kullanın kullanmayın önerim yok. Kabuk sağlığı kalsiyum metabolizmasının düzgün çalışmasına bağlı. Eğer düzgün çalışmıyorsa zaten bu tür dıştan sürülen şeyler işe yaramayacaktır. Sağlıklı kaplumbağalarda da bu tür losyonlara gerek kalmayacaktır. Bunlar biraz pazarlama faliyeti. Ama kullanma talimatına uyarak kullanabilirsin. Sera yada Tetra firmasına da bir parça güvenmek zorundayız sonuçta.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ