Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

KUŞUM YUMRTLARMI

YAKLAŞIK OLARAK 2 HAFTA ÖNCE 4 YUMRTALI EŞLİ MUHABBET KUŞU ALDIM İLK ALDIĞIMDAKİ KAFESİ ÇOK PİSTİ BENDE BU KUŞLAIMA YENİ KAFES ALDIM VE YAVRULUĞUNU GERİ AYNEN YENİ KAFESİNE TAKTIM FAKAT BUNDAN SONRA DİŞİ YUMRTANIN ÜSTÜNDE YATARKEN ERKEK GELİP DİŞİYİ YUVADAN ÇIKARMAYA ÇALIŞIODU VE ÇIKARIODUDA SONRA YUMRTALARLA OYUNUYODU VE EN SONUNDA YUMRTALARI KIRMIŞ.ŞİMDİ YAKLAŞIK Bİ HAFTA YENİDEN EŞLEŞMELERİ İÇİN YADA YENİDEN YAVRU ALABİLMEM İÇİN NE YAPMAM GEREKİYO BU AYDA ÇİFTLEŞME AYI DİYE BİLİYORUM ŞİMDİDEN BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

img

murat0640

16 yıl 4 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrhb murat0640,kuşlarının yeni kafesi eskisine göre küçükse sorun yaşabilirsin ve kuşları yeni bir kafese koyduysan yuvalığı hemen asmaman daha iyi olurdu, 1 hafta kadar bekleyseydin, biraz dinlenmeleri iyi olur,hem yuvayı,ortamı felan tanırdı kuşların.....zaten yumurtaları varmış aldığında altlarında ve bundan sonrada yumurtlamaları da yüksek bir ihtimal onun için tekrardan yavru alamama diye bir kaygı içerisinde olma, sadece biraz bekle.. ve kuşlarınıda fazla rahatsız etmesen iyi olur ,,, esenkalın

img

yazici

16 yıl 4 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

meraba yazıcı yeni kafesim eski kafesle hemen hemen aynı boyutta eski yumurtaları aldım şimdi dişi yatrmıyodu yumurtanın üstüne.şimdi yeniden eşleşmesi için ne tür yem vermem gerekiyo yada özel olarak yapmam gereken bişey varmı bilgilerin için teşekkür ederim hoşçakal

img

murat0640

16 yıl 4 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

muhabbet kusları senenin hemen her ayında yavru verebilirler. sadece mevsim gecislerinhde tüy değisimine girdiklerinde biraz dinlenirler. yeniden yumurtlamaları icin ortamlarına alısmaları ve bu yeni ortamı benimsemeleri lazım. tüm imknları sağlayıp beklemekten baska yapacağın bisey yok...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm murat kardes sana bı sorum olucak ta benım 1 çift kuşum var daha alalı 30 gün olmadı ama yavru deıller yası belkı vardır benım dısı kuşumun karnında hafif bir şişiklik var acaba hamilemi_? hastamı_? ne yapmamı önerirsin ... acil

img

_costi_

16 yıl 3 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrhb murat0640, kafes ebatlarında sorun yoksa sadece beklemen yeterli olacaktır ve daha öncede belirttiğim gibi kuşlarını fazla rahatsız etme, günde 1-2 defa belirli saatlerde girip bakman yeterli olur, yem konusundada her türlü yemi verebilirsin fakat verdiğin yemle devam etmelisin,farklı farklı yemler kullanman kuşlarının iştahını ve sağlık durumunu olumsuz yönde etkileyebilir,,, ekstradan yapman gereken tek şey kuşların yerini sabit tut ve eğer varsa imkanın hafif güneş alan nemli bir oda da beslemeye çalış, o zaman verim daha iyi olur,,,, görüşmek üzere esenkalın...

img

yazici

16 yıl 4 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ