Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

kekik kullanmı kuruluk hastalığı????????????????????

kuruluk hastalığı megabakteri enefeksiyonudur hernekadar isminde bakteri geçsede bir tür mantar enfeksiyonudur diye ytazıyor okuduğum yazıda, bu hastalık kuş yetiştiricileri tarafından gayet iyi bilinen bir hastalık olmasına rağmen şuana kadar çözüm buldum diyen arkadaş görmedim ,okuduğum yazıda kekik çayı diye tarif ediyor ben mamalarına bir ölçü kekik katmanın daha mantıklı ve kullanılır olduğunu düşünerek uygulamaya başladım yan etki görmedim devam ediyorum , eğer kuşlarımda havalar sıcaklaşınca bu hastalığı izlemezsem başarılı olduğunu düşüncem, kuruluk hastalığında sağlam görünen kuşlarda mantar mevcut ama kuşa yansıyan bir klinik doğurmuyor , bazen kuşun savunma mekanizmasında zayıflama olduğunda örneğin yazın sıvı kaybının arttığı durumlarda hastalık aktivasyon kazanıyor kuş hızla kilo kaybedip ``kılıcı çıkıyor``ve hızlıca ölüyor. kekik kullanımıyla yazıda anlatılan kuşun dışkısı incelenmiş önceleri bahsedilen mantar görülürken kekik kullanımıyla dışkıda mantar yok olmuş ve kuş sağlığına kavuşmuş ... soruları olan arkadaşları beklerim benim yaklaşık 2 aylık kekik deneyimim oldu yan etki görmedim buda beni kullanma konusunda iştahlandırdı, yani yan etkisi yok gibi bide dedikleri enfeksiyondan kurtarıyor ise tamadır kuruluk hastalığını yendik demektir

img

netto

16 yıl 5 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ