Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yaşasın :)) - 2.sayfa
Bugün eminönünden iki tane kaplumbağa aldım :) Bulundukları ortam çok kötüydü :) Onlara kocaman bir yer ayarladım kuru yeri, UVB si filtre ve ısıtıcısıda hazır şu anlık kayanın üstünden inmiyorlar ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilmem :) Akşamları 1 parça karides sabahları iste tetra reptomin baby veriyorum :) Bunun dışında tavsiyeniz rutin temizlik dışında önereceğiniz yapmam gereken birşey varmıdır arkadaşlar ?
Tühh..
İnşallah hasta değildir sadece yeni ortam sendromudur !!! Aman sıcak tut.
gerekli tüm ortamı sağlamış durumdayım. su sıcaklığı şu an 30 derece.. Kuru bölgeside sıcak durumda.. Umarım hastalık değil yeni yer sendromudur sadece
minişlerin hayırlı olsun bizimkilerinde birtanesi ilk zamanlar yemek yemiyordu ve daha durgundu ama şimdi yeni yerlerinde mutlu ve huzurlular.ikisi de gayet sağlıklı eminim seninkilerde zamanla ortama alışacaklardır tekrar hayırlı olsun uzun ömürlü olurlar inşallah
Bende eminönünden 5-6 ay önce bir kaplumbağa almıştım aldığımda bulunduğu ortamdaki en büyük kaplumbağa idi eve getirdim suya bıraktım yaklaşık 3-4 saat sonra taşın üstüne çıktı he gününün çoğunu orda geçiriyordu 2-3 günde zar zor yem veriyordum ama zamanla alıştı ve artık benim diğer oburlar kadar hareketli ve yemlere saldırıyor çok düzenli yem yemeye başladı umarım sende iyi bir sonuç alırsın.Birde benim aldığım kapluş eminönünde açıktaydı üstleri açıktı gelen insan elini sokuyordu giden sokuyordu çok ürkekdi geldiğinde şimdi ise elime saldırıyorlar:D
Çok tatlı minişler bunlar :Dmaaşallah:D:D
ahh frozen hocam :( yazılarınızı okudum az önce neden bana `` Eminönündeki o kötü yere 4 tane yeni su kaplumbağası geldi az önce...!!! `` yazdığınızı anladım :( Keşke veren birini bulabilseydim ama bulamadım ve gerçekten üzüldüm...
Mcojalvo üzülme.
Bizim amacımız kişileri üzmek değil. Bu ticaret zaten kısa süre içinde durmaz. Biz ne yazarsak yazalım etkisi 1 , 5 yada bilemedin 15 kaplumba anca tutar. Fakat şu gün alanlar ve neden almayın dediğimize hak verenler büyüdüğü zaman yeni nesiller üzerinde etkileri olacak , bu kampanyanın etkisi işte o zaman genişleyecek. Şimdiden çevrenizdeki herkesi uyarın. Sözünüze uyarlar uymazlar bilemem ama en azından konu bilinsin genele yayılsın.
Su kaplumbağası almayalım aldırmayalım. Eğer alınmışsa yardımcı olalım..
Kesinlikle size katılıyorum bende 11 sene akvaryumla uğraştım.6 tane kedim var. Ayrıcana ortaokuldan beridir barınaklarda çalışıyorum. Hayatım hep hayvanlarla geçti neler görmedik ki.. Karne hediyesi alınıp yazın sonunda sokağa salınan kedi köpekler mi istersin devamlı mıncıklanarak sıkılarak öldürülen yavru kediler mi istersin neler neler vardı. Dayak bile yedik uyaracağız derken. Bir hayvan aldık mı onun tam sorumluluğunu almak lazım bu çok önemli. 6 ay önce 29 30 yaşlarında bir bayana sokak köpeği yavrusu verdik çok iyi bakacağına söz verdi. Aylık rutin olarak sahiplendirdiğimiz köpekleri kontrol ediyorduk. 2 ay önce evlenmiş kadın 1 ay bakmışlar yeni evlendiği eşi köpeği istemiyor diye atmışlar sokağa o kadar kızdım ki :( Bir o kadarda sinirlendim. Aman arkadaşlar bir anlık zevkimiz için hayvanlara eziyet çektirmeyelim bakıcaksakta tam anlamıyla bakalım.
Mcojalvo
Yerden göğe kadar haklısın , insanlığın hayvanlara çektirdiği eziyetin sınırı yok malesef. Biz burada sadece spesifik bir konuya yöneliyoruz ve sadece su kaplumbağasını el alıyoruz ama diğer hayvanların çektiğinide hepimiz çok net biliyoruz. İnsan zekası çoğu kez ilkelliği ve acımasızlığı nedeniyle beni şaşırtmıştır. Zekanın bu kadar kuvvetli ve bir o kadarda zayıf olması anlaşılamaz birşey. Bir insan beslemek için para verip aldığı , kendisine karşılıksız sevgi veren köpeğini yolda çuval gibi çekeler ve tekmelermi. Evet yapar. Peki ya çok severek av köpeği besleyip sonra ava gidip kuşlara ateş edenler , kendi köpeğine mama alıp sokak köpeğine zehir atanlar. Teknoloji ve medeniyet ilerledikçe bu durumlar düzelir sanıyoruz ama boşuna..
Yaz yaz bitmez en iyisi uzatmamak.. Sağlıcakla kal.
arkadaşlar kaplumbaalar doğal ortamında 25-30 cm`e kadar ulaşabiliyor diye okudum forumda.peki akvaryumda maksimum ne kadar boya ulaşabilir acaba ?