Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
YARDIIIIIMMMMM!!!!
Merhablar, kuş işine yeni başladım yaklaşık 8 ay oldu.. kafes sisteminde 5 çift kuşum var,bu çiftlerle işe başladım,, kuşlarım genç ve sağlıklı fakat bir sorun var, şimdiye kadar hiç yavru alamadım.şimdi bana şu soruları sorabilirsiniz, kuşların kafes ebatları nasıl??? bulundukları ortam nasıl?? (((sıcaklık,ses vs..))) nasıl besliyorsun? gibi... ebatlar normal piyasada satılan çiftli kafeslerden,,,,herhalde 40*30..bulundukları ortam da evimde odada besliyorm,sıcaklık iyi çok soğuk olmuyor ve oda boş benden başka kimsede girip çıkmıyor ,oda güneş ışığıda alıyor.......besleme sitilim ise normal karışık yem veriyorum hep aynı yemi kullanıyorum ve tavsiye üzerine yemin içine 2 çay kaşığı kadar nijer tohumu koyuyrm,haftada 1 defa mamada yapıp veriyordum son 1 aya kadar((yumurta,havuç,kepek ekmeği)) ama kuşlar çok irileşti,yağlandı ondan mamayı kestim,şuan sadece haftada 1 defa marul,elma kabuğu felan veriyorum ve ekstradan kuşlarımın suyuna avi-vit koyuyorum, 2 günde birde suyu değiştiriyorum ve bu özeni 8 aydır gösteriyorum ama boşa...sizce ne yapmalıyım??? yarım ederseniz sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim,esenkalın......
Merhaba yazıcı bu süre içinde eşleşen mutlaka olmuştur.Hiç yumurtlayan olmadımı.Kuşlarınız kaç yaşında?Herşey olağansa kuşlar ya yeteri kadar kızışmış değiller ya da eş seçme problemleri olmuş diye düşünüyorum.Saygılar
mrhba sayın karabulut35, bildirdiğim süre içerisinde hiçbir çiftim çiftleşmedi,4 çift çok iyi anlaşıyor sadece bir çiftte bazen erkek dişiye yaklaştığında dişi erkeği gagalıyor ama onlarda genelde birbirlerine iyi davranıyor. çiftlerimde hiç yumurtlayan olmadı, benim yerimde bir başkası olsa çoktan kuşları elinden çıkarmıştı yada çapraz sistemi denemişti ama ben sabrediyorum,bakalım sonu ne olacak, gerçi daha ne kadar sabredeceğimde meçhul...kuşlarım genç dişileri yavruyken aldım 3 aylıktılar ama erkek kuşlarımı yetişkin halde almıştım şuanda yaklaşık 2-2,5 yaş civarındalar,fakat yaştan bir problem olduğunu zannetmiyorum,yani herhangi bir problem olsa bile en azından 1 çiftte olmama ihtimali çok yüksek....kızışma meselesinde ise 3 çifttimdeki dişilerin burun etrafının 2 kere kızarıp normale döndüğünü gördüm fakat o esnadada hiç bir verim alamadım, içimden birşeyler bu işin bakmaktan çok yaradan`ın takdirine kaldığını söylüyor. sadece 1 ay daha bekleyecğm sayın karabulut35 kardeşim, eğer bi sonuç çıkmazsa bu işi bırakırım... ilgi ve taleplerin için çok teşşekürler,umarım başka arkadaşlarda bana bu konuda bi kaç tavsiyede bulunup yardımcı olabilirler,,,,,saygılarımla esenkalın...