Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

acaba mantar mı?

İyi günler. Ben 4 aydır bir kaplumbağa besliyorum. kabuk boyu 5-6 cm civarında. Akvaryumun hacmi 160 lt. ve 7 lepistes ile 3 Sae ile birlikte paylaşıyor akvaryumu. 2 gündür kablumbağamın kafasının üst kısmın yarım cm uzunluğunda pamuğumsu iplikler var. mantar hastalığı başlangıcı olabileceğini düşünüyorum. ama henüz diğer belirtilere rastlamadım. kablumbağam gayet hareketli, iştahı yerinde ve davranışlarında hiçbir değişiklik yok. Tamamen sera yem kullanıyorum, gammarus ve karides takviyesi yapıyorum. Acaba bu iplikler mantar işareti midir? yoksa kaplumbağanın deri yapısıyla ilgili birşey olabilir mi? beni bu konuda bilgilendirip paranoyama bir son verirseniz sevinirim. Saygılarımla

img

cureboy

16 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

eger bu iplikler derisine bitişik ve kötü kokuyosa mantar olabilir...ama saydam ve soyuluyorsa büyük ihtimalle deri degiştiriyordur ve büyüdügüne işaret eder...

img

tosbilikk

16 yıl 3 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Büyük ihtimalle deri değiştiriyordur. Bu durum gayet normal. Küçüklüklerinde daha yoğun olmak üzere hayatları boyunca deri değiştirmeye devam ederler. Endişelenmeyin.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eğer suyun içinde kaplumbağa yapışık ve pamuk gibi duryorsa mantardır. Mantar ilacı iyi gele bilir.

img

furmer

16 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilginiz için teşekkür ederim. Derisine bitişik değil püskül gibi sallanıyor yüzdükçe. pet shopa ve vete sordum kapluşu götürmeden mantar olabilir dedi. Ayrıca kabuğunda da ufak bir kalkma tespit ettim. ama davranışlarında ya da kabuk sertliğinde hiçbir sıkıntı yok. umarım dediğiniz gibi deri değiştiriyordur. biraz da olsa içim rahatladı :)

img

cureboy

ÖZEL MESAJ

Deri ve kabuk değiştiriyor mantar tül gibi sallanmaz yüzeyde katman olarak durur.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok teşekkür ederim arkadaşlar, sayenizde durumun deri değiştirme olduğuna emin oldum, içim rahatladı.. kapluşumu gözlerken 5 ayak parmağı olduğunu ama 4 tanesinde tırnak olduğunu farkettim.. bu sefer de buna taktım :D bu normal bi durum mudur acaba?

img

cureboy

ÖZEL MESAJ

5 te 5 tırnak daha dikkatli bak ama biri yoksa da dert etme.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ