Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağa ve akvaryumdaki su hacmi

Pek çok kez akvaryumda kaç litre su olduğunu soruyorum çünkü çoğu musibetin bu akvaryumdaki su litresi ile kaplumbağa boyu arasındaki oran sonucu meydana geldiğine inanıyorum.
Yani ısıtıcısı filtresi kuru bölgesi ısınma lambası var peki neden hasta oldu sorusunun cevabı bence büyük oranda bu litrelerde gizli.

Akvaryumu olanlar bilir canlı başına ne kadar büyük hacimde su düşerse o kadar iyidir. Akvaryumlarda gözle görülmeyen bakteriyel bir yaşam vardır. Bu yaşam bir dereceye kadar bazı dengeleri bizim adımıza korur , düzeltmeler iyileştirmeler yapar. Bu hacim oranı bozulduğu için filtre cihazları kullanarak su değişimleri yaparak denge koruma sistemine destek oluyoruz.  Eğer kirlilik baş edilemeyecek dereceye ulaşırsa bu sistem çöker. Akvaryum kendi kendini toparlayamaz. Minik ve az pisleyen balıklar için bile bu hacim oranı filtrede olması şartıyla kabaca 1 cm balık başına 1.5 litre su hacmidir. Birde parmak boyunda ve çapında pisleyen kaplumbağaları düşünün.
İşte bu yüzden kaplumbağa akvaryumların da cm başına 15 litre su öneriliyor bu da şu demek 10 cm lik tek bir kaplumbağa için önerilen su hacmi 150 litre dir. 15 cm lik 2 kaplumbağa için 450 litre.  
Bu hacim hem kaplumbağanın yüzme , hareket etme gereksinimlerini karşılıyor hemde yarattığı kirliliğin filtre ve su değişim gücüyle baş edilmesine büyük oranda yardımcı oluyor. En azından bela geliyorum diyemiyor kapının önünde kalıyor. Bize ufak müdaheleler ile kaplumbağanın yaşamını kurtarma şansı veriyor.

Dikkat edin iyi filtrasyona sahip günlük su değişimini üşenmeden aksatmayan büyük hacimli akvaryumlarda eğer bariz bir hata yapılmamışsa kaplumbağalar daha sağlıklı ve sorunsuz yaşıyor. Buna karşın tüm donanımları olsada kaplumbağalar 3-5 litrelik su hacimlerinde çok daha çabuk rahatsızlanıyor. Çünkü suyun dengesi , hijyenik durumu çok çabuk bozuluyor. Siz suyun temiz olduğunu düşünseniz de.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ