Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
acil cvpp lütfen
daha öncede yazdım ama sanırım yayımlanmadı..sizlere tşkr ederim öncelikle verdiğiniz bilgiler için..2 tane kaplumbağam var biri 1 yaşında diğeri 6-7 aylık dediğiniz gibi akvaryumları filtreleri ısıtıcıları kuru bölgeleri var yaklaşık 1-2 hafta öncesine kadar çok canlı ve mutlulardı bi problemleri yoktu ama ne olduysa önce ufaklık duruldu..sonrada diğeri bakıyorum görünürde bi hastalık belirtisi yok gözlerinde kabuklarında falan yemde yiyolar ama onları gerçekten tanıyamıyorum kafaları bazen yarıya kadar bazen komple içerde suyun dibinde duruyolar böyle olmaları beni çok üzüyo acaba onlara ne oldu
Herşeyi var denildiği zaman , tamam var ama ne var bilemiyoruz. Söz gelimi filtre olabilir ama ya yanlış kullanılıyorsa ve etkisi yoksa , yada yeterince su değişimi yapılmıyorsa. Mesela su şartları bozulmuş olabilir , herşeye ramen üşütmüş olabilirler yada tek düze beslenme sonucu dirençleri düşmüş olabilir. Su sıcaklığı , kuru bölge sıcaklığı , dış ortam sıcaklığı ,esinti durumu , vücutlarında ki D3 vitamin düzeyi ,nasıl beslendikleri ve bunlar gibi pek çok detayı bilebilmek lazım. Uzaktan konuşmak zordur hatta pek çok kez yakından konuşmakta zordur.
Bu durgunluk geçici de olabilir havanın ısınmaya başlamasıyla tekrar açılabilirlerde. Ciddi bir halsizlik yoksa , yemek yiyorlarsa hemen telaşlanmayın.