Muhabbet Kuşları

kuşum duymuyor olabilir mi??
herkese meraba.dün bir erkek muhabbet kuşu aldık. daha bir aylık ve henüz alışamadı bize. çok fazla hareket etmiyor. bunlar normal şeyler ama beni asıl düşündüren acaba duymasıyla ilgili bir sorun mu var. çünkü hiçbir sese karşı tepki vermiyor. başını bile çevirmiyor.bir iki kez öttü ama. ne yapabilirim...

slm blgn86 m.kusları müziği çok severler bir kaç sarkı çal yanında herketli olsun ama bazen duydugu halde otmeyebili,r ama genelde öterler mesala benim 2 çift kusum var bazen evden ayrıldıgımda bazen yanlarında oturdugumda müziği açar öyle giderim sesi duyunca ötmeye baslar benim bıdıklarım. kus daha ufak evede alısamamaktanda olabilir bence... bye

bir aylık bi yavrudaki normal hpareketlerdir. zamanla alısacaktır. duymasıyla ilgili durumu ölcmek icin, senin kusunu görebileceğin kadar zayıf ışıklı bi ortamda ani ıslık calarak deney yapabilirsin...

teşekkür ederim cevaplarınız için.bugün bizimle 6. günü. artık duyduğundan eminim. arada birkaç kere ötüyor ve seslerden ürküyor. konuştuğum zaman kafasını çeviriyor. şu an tek sorunu bi türlü sevemiyorum yaramazı. hemen kaçıyor. bi de 2-3 gündür kaşınmaya başladı. acaba normal mi bilmiyorum..

Merhabalar evciliniz zamanla size alışacaktır diye ümit ediyorum.Ayrıca muhabbet kuşları sadece üzerlerinde bit diye tabir ettiğimiz canlıların bulunmasından dolayı değil tüylerini düzeltmek ve havalandırmak amacıylada kaşınırlar.Bu durum belirli bir seviyeye kadar normaldir fakat aşırı bir kaşınma varsa,tabiri caizse tüylerini ve tüy diblerini didik didik ediyorsa o zaman bitten kaynaklanan bir durumdur ve basit bir ilaç tedavisiyle herşey normale döner.Saygılar

Yanıtlamak için giriş yapın