Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Hiç Büyümüyo :/

Kaplumbağam Hiç büyümüyo yem olarak karides bide şu paketteki yemlerden kullanıyorum yemleri kalitesizde değil akvaryumda yaşıyorlar ama ısıtıcıları su filtreleri falan yok ondanmıdır ?

img

gayekapluş

16 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hangi paketteki ?

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ne kadar zamandir hib buyumedigini dusunuyorsun?

img

nilgunozyer

16 yıl 2 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence su ısısından kaynaklanıyor ben ısıtıcı alınca büyümesinde belirginlik gördüm

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

buyume ne kadar zamanda farkediliyor ki? Benimkiler de uc dort aydir hic buyumedi ortamlari iyi oldugu halde. Uc dort ay kisa bir sure mi bunu farketmek icin?

img

nilgunozyer

16 yıl 2 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ya markalı bi yem hani yeşil pakette oluyoya bide nem kaplumbağamı kaloriferin yanına koydum şimdi çok daha hareketli ve çok daha obur 10 aydır bakıyorum kepluşuma... şimdi suyu ısındı büyümeye başlarmı ?

img

gayekapluş

16 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kalorifer ile olmaz . Gündüz açık gece kapalı - sıcaklığı kontrol edilemeyen bir ısı kaynağıdır o. Isıtıcı almalısın.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Öncelikle akvaryum ve tüm ekipmanları tamamlamadıysan bu ve pek çok ciddi sorunla karşılaşabilirsin, hatta öldürebilirsin.

img

ferplex

16 yıl 1 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

En çok rahatsız olduğum şeyle gene karşılaştım ekipmanlar olmadan kaplumbağa bakımı...Sevgili Gayekapluş,ekipmanlarını bir an önce tamamlamalısın ayrıca akvaryumun tepesine bir ampul koymalısın eğer suları soğuksa ve güneş ışığı(ampul) yoksa kaplumbağan sağlıklı olmaz yani büyümez ayrıca sağlıklı olmaları için kabuk sertleştirici(kabuğu sert olsada genel bakım için)ve vitamin kullanmalısın bol şans...

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Büyüme için ısıtıcı önemli faktör ama bana göre en önemli faktör akvaryumun büyüklüğü.Genelde plastik kaplarda beslenen kaplumbağalar büyümüyor.Ama akvaryumda besliyorum yazmışsın belkide su seviyesi yada akvaryum boyutu ufak gelebilir.

img

gangsta4ever

16 yıl 4 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ