Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Hiç Büyümüyo :/
Kaplumbağam Hiç büyümüyo yem olarak karides bide şu paketteki yemlerden kullanıyorum yemleri kalitesizde değil akvaryumda yaşıyorlar ama ısıtıcıları su filtreleri falan yok ondanmıdır ?
Hangi paketteki ?
ne kadar zamandir hib buyumedigini dusunuyorsun?
bence su ısısından kaynaklanıyor ben ısıtıcı alınca büyümesinde belirginlik gördüm
buyume ne kadar zamanda farkediliyor ki? Benimkiler de uc dort aydir hic buyumedi ortamlari iyi oldugu halde. Uc dort ay kisa bir sure mi bunu farketmek icin?
Ya markalı bi yem hani yeşil pakette oluyoya bide nem kaplumbağamı kaloriferin yanına koydum şimdi çok daha hareketli ve çok daha obur 10 aydır bakıyorum kepluşuma... şimdi suyu ısındı büyümeye başlarmı ?
Kalorifer ile olmaz . Gündüz açık gece kapalı - sıcaklığı kontrol edilemeyen bir ısı kaynağıdır o. Isıtıcı almalısın.
Merhaba Öncelikle akvaryum ve tüm ekipmanları tamamlamadıysan bu ve pek çok ciddi sorunla karşılaşabilirsin, hatta öldürebilirsin.
En çok rahatsız olduğum şeyle gene karşılaştım ekipmanlar olmadan kaplumbağa bakımı...Sevgili Gayekapluş,ekipmanlarını bir an önce tamamlamalısın ayrıca akvaryumun tepesine bir ampul koymalısın eğer suları soğuksa ve güneş ışığı(ampul) yoksa kaplumbağan sağlıklı olmaz yani büyümez ayrıca sağlıklı olmaları için kabuk sertleştirici(kabuğu sert olsada genel bakım için)ve vitamin kullanmalısın bol şans...
Büyüme için ısıtıcı önemli faktör ama bana göre en önemli faktör akvaryumun büyüklüğü.Genelde plastik kaplarda beslenen kaplumbağalar büyümüyor.Ama akvaryumda besliyorum yazmışsın belkide su seviyesi yada akvaryum boyutu ufak gelebilir.