Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağada Işıklandırma...

Arkadaşlar çoğu kişinin bildigi gibi 6yaşından büyük bir kaplumbağam var. Akvaryumda ışıklandırma olarak sadece normal florasan kullanıyorum.(Grolux değil) Akvaryumda ve kaplumbağanın kabuğunda çok fazla yosunlaşma oluyor.Bunu önlemek için sizce UV ışıgımı yoksa grolux florasanmı alayım??UV al diyen tabiki olacaktır sizce UV alırkene dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Ve UV ile UVB ışıgı aynımı sanırsam bu ışıklar pahalı oluyor ben akvaryumcuya sorduğumda tam markayı hatırlamıyorum 25 30ytl arasında bir fiyat söylemişti sizce uygunmu? Birde hafta sonu kuru alanı geliştirmek için akvaryum slikonu aldım.(Sista/akvaryumSilikonu)Bunu kullandıktan sonra kaç saat bekletmem gerekiyor. Son olarakta hafta sonu Lifetech 825 almayı düşünüyorum sizce 45Litre akvaryumum için uygun gelecekmidir? Şimdiden teşekkürler.

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

UVB ışık kaplumbağa üzerindeki yosuna fayda etmez ikisi arasında ilişki yok. Fazla yosun demek bana göre sürekli nemli kalan kaplumbağa demek kuru bölgeni biraz gözden geçirmekte yarar var , yeterli ısınmıyormu acaba.
UV ve UVB farklı ışınlardır. Petshoplarda UV ışın demek UVC ışın demektir dezenfektasyonda kullanılır , direk temas halinde kanser yapar. Ama satılan bu UV ışınlar açık değildşir korumalıdır etki mesafesi düşüktür.Yoksa zaten satılmazdı.Bizim için gereken ışın UVB . 25 30 TL UVB ışın içinse normal hatta daha pahalı da olabilir. UVB yüzdesine bak % 2 ise alma en az 5 yada 8 yüzdeli olsun.
Lifetech 825  , 45 litre için aşırı güçlü kaçar içersini harman yeri gibi yapar.Ama al bir şekilde halledersin ve hatta ilerde akvaryumunu büyütürsün.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ