Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağam taş yiyor ???

merhaba arkadaşlar foruma az önce üye oldum buda benim ilk mesajım çok fazla anlamadığımdan forum sistemi hakkında pek bulamadım bu konuyu kaplumbağlarımı geçen bayram aldım bir akvaryumda besliyorum içinede midye kırığı adı verilen kumdan aldım ama bu kaplumbağalar bu taşları yiyip duruyor ne yapmalıyım yani bunu sidirebiliyorlarmı yoksa zararlımı bana yardımcı olurmusunuz ltf ??? iştağlarında kesilme yok buarada

img

mar1lyn

16 yıl 1 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Öncelikle hoşgeldiniz. Kaplumbağalar için kumu dikkatli seçmek lazım. Kumu kaplumbağaların yutamıcagı şekilde almak lazım.2,3cmlik çakıllar uygun gelecektir.Kaplumbağanız küçük ise ise temizlik konusunda şuanda sorun yaşamazsınız ama ileride iyi bir filtreniz yok ise tüm kaplumbağanın pislikleri dibe batıp size çok büyük sorun yaşatıcak. :) Zaten ustalar gelir birazdan sana çok daha güzel yardımcı olurlar..=)

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

taşlar kapluşlarınıza zarar verebilir en iyisi taşalrı çıkarmanız...taşlar temizlik açısındanda sıkıntılıdır..

img

tosbilikk

16 yıl 3 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok basit, çıkarın çabuk o kumu akvaryumdan.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bir rivayete göre ihtiyaç duyduğu mineralleri sindirebildiği taşlardan alabiliyormuş ama hangi taşlar yada bu düşünce doğrumu kesin bilemiyoruz. Bu konudaki düşünceler veya bazı çekinceler aslında birer tahmin. Doğal yaşamlarında da taş yutuyorda olabilirler. Hepimizin bildiği gibi yemek istemedikleri şeyleri asla yemezler demekki var bir düşündükleri. Belki fazlaca insan gibi düşünüyoruz bilemiyorum. Kaplumbağalar çok aptal değiller ama sıfır hatasız canlılar değiller doğal olarak. Kenarları keskin midye kırıklarının içerde sorun açabileceğini biliyoruz  yada tahmin ediyoruz. Çok büyük taş yutarsa içerde takılabilir diye de düşünüyoruz.. Ama bildiğim kadarıyla  taş yuttu ve öldü diyen olmadı daha ama olmayacak diyede birşey yok.  Momonun kaplumbağası taş yutmuştu birşey olmamıştı.
pozitif negatif herşeyi yazdım karar forumun

Birisi nihayet damdan indi diyecektim ama mesaja baktım , anladığım kadarıyla bedenen ve ruhen hala damda , sadece klavyeye doğru elini uzatıvermiş.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence hayvanlarda insanlar gibi kendilerine neyin yararlı neyin zararlı olduğunu anlayabiliyorlardır . Yani bence bişey olmaz aç mı bıraktın minikleri :D

img

gayekapluş

16 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim kaplumbağamda aynısını yapıyor yem gibi görünen taşları çıkardım artık yemiyor.

img

furmer

16 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet kaplumbağalar mineral ihtiyaçlarını karşılıyorlarmış ama fazlasıda zararmış bende kumları aldım ve daha buyuk daşlar koydum içinede biraz lazm olur diye kum serpiştirdim altlarda kaldılar onlarada oyun oldu taşları eşeliyip altındakileri yiyorlar boylelikle bikaç tane anca iyyorlar ama kesinlikle aç bırakmadım mağaza gunde 4 tane yem yeterli dedi ben 2 sabah 2 akşam veriyorum yemlerini fakat felaket iştahlılar yani 10 tanede versem doyacak gibi değiller birde biyerde okumuştum sonra tekrar bulamadım acaba yem dışında et vermelimiyim çiğ yada pişmiş mi olmalı mesela tavuk eti yemleri boyunda ufak parçalar ara sıra faydalımı bi iki kere denedim canına okudular çiğ de pişmiş de hangisi daha doğru olur teşekkürler ...

img

mar1lyn

16 yıl 1 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ