Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
dış filtre yardımı
geçen gün bir dıs filtre almak icin pet shop a gittim öncede belirledigim urun; Tetratec EX 700 Dış Filtre http://www.pozitifpc.com/editorblog/akvaryum/tetratec-ex-700-dis-filtre ben 16 lt lik bir akvaryum kullaniyorum satıcı ban urunu satmak istemedi:) akvaryum icinde fazla sirkulasyon olacagını ve kaplumbaglarin yuzemiyecegini soyledi bende ne yapmam gerektigini sordugumda bir ic filtre haftalik su degisimi yeterli olur dedi her hafta bir damacana su biraz müsriflik gibi geliyor bana sizce ne yapmam gerek
Hayrettir bu ortamda doğru söyleyen bir petshop çıktı.
Adam haklı 16 litreye dış filtre olmaz ama bence sen o dış filtreyi al sonra akvaryumunu 100 litre üzerine büyüt. Çünkü zaten yakında yetmeyecek büyütmek zorunda kalacaksın. Birde uyarım olacak Tetraların son partisinde sızıntı sorunu yaşanıyor dikkatli ol. Akvaryumu büyütmezsen iç filtre al çok güçsüz olmasın akıntı problemini bir şekilde çözersin mesela bazı debi ayarlı yada su çıkış ağzı dönebilen iç filtreler var onları kullanabilirsin.Su değişimi az az ama günlük olsun. Damacana suyu kullanma direk olarak ağzı açık kapta 12 saat bekletilmiş uygun sıcaklıkta musluk suyu kullan.